Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
27/07/2010
57ste Light Vessel Weekend op 4 en 5 september 2010
4 en 5 september 2010 Light Vessel Weekend

Op zaterdag 4 en zondag 5 september staat Zeebrugge in het teken van het Light Vessel Weekend dat dit jaar haar 57 ste editie ingaat.

De Light Vessel anno 2010 ziet er als volgt uit:

Voor wie?
Met zowel de IRC als de CR klassen die vertegenwoordigd zijn richt de Light Vessel zich op een zeer diverse groep wedstrijdzeilers. Intensief zeilen met een gemoedelijke sfeer aan wal spreekt immers niet alleen de doorwinterde zeilers aan, ook de nieuwkomers en minder ervaren teams zijn zeker welkom om van dit zeilfeest te genieten.

Programma anno 2010:
De Light Vessel kent een verschillend programma voor IRC en CR.
Zaterdagochtend start de wedstrijdserie voor alle deelnemers vanuit Breskens met een coastal die de deelnemers tot voor Duinbergen zal brengen. Aansluitend worden upwind downwindbanen gezeild door de IRC klassen terwijl de CR zeilers hun baan afwerken omheen bestaande boeien.
Zondag worden opnieuw upwind downwind banen gevaren door de IRC vloot terwijl de CR schepen opnieuw een middellange baan zullen zeilen omheen bestaande betonning. Uiteraard kan dit programma aangepast worden aan de weersomstandigheden.

Sfeer tijdens dit weekend:
De Light Vessel trekt traditioneel heel wat deelnemers aan. Dit zorgt er voor dat er in de jachthaven van Zeebrugge een gezellige drukte heerst. Afmeren kan steeds in alle comfort en de faciliteiten zijn voorzien op jullie komst. Uiteraard is er Clubhouse Alberta die met een ganse Alberta-crew klaar staat om het gastronomische deel in te vullen en voor de nodige gezelligheid te zorgen tot in de late uurtjes.
De sfeer tijdens dit weekend kort weergegeven: "sportief en gemoedelijk".

Waarom deelnemen?
De Royal Belgian Sailing Club streeft tijdens dit (en tijdens andere RBSC-events) een vlekkeloze organisatie na voor de (wedstrijd-) zeilers.  Deze wedstrijden worden georganiseerd voor jullie, de zeilers, en het zou zonde zijn mochten jullie hier niet van kunnen genieten.

Extra services:
Om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken biedt de Royal Belgian Sailing Club alle deelnemers één week voor en één week na het Light Vessel een gratis ligplaats. Jullie kunnen hiervoor contact opnemen met de havenmeesters op
0032 (0)50-544 903.

Light Vessel Weekend - Breskens Sailing Weekend:
Eén week voor het Light Vessel Weekend gaat het Breskens Sailing Weekend door. De twee events sluiten perfect op elkaar aan zodat het logistiek vlot haalbaar is om de twee wedstrijden mee te varen. De deelnemers die aan beide events deelnemen krijgen indien ze dat wensen een gratis ligplaats aangeboden in de jachthaven van Breskens tot zaterdag 4 september.

Inschrijven kan via de website.

 

Graag willen wij de Light Vessel 2010-sponsors bedanken:

GENISOL totale projectbegeleiding in afwerking van gebouwen
DOMUS ARTE renovatie en restauratie
AFINCO hoogwaardig schrijnwerk

CLEYDAEL Golf- en Country Club

VERHEYE DANNY Kraanwerken en transport

 

 

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be