Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
30 juli 2010
Lazy Sunday was een succes

Afgelopen zondag was de eerste editie van Lazy Sunday. Zoals jullie konden lezen in de aankondigingen, was het de bedoeling een ontspannen uitstap op zee, met tussendoor een heerlijke brunch op het strand.

Dankzij de medewerking van de weergoden, is dat ook volledig gelukt.

Met een deelnemersveld dat bestond uit zowel motor- als zeiljachten tussen de 30 en 50 voet, verlieten we de haven iets na elven. De wind zat net goed om vanuit zeebrugge aan de wind recht de haven van Blankenberge binnen te varen. Er vlogen af en toe wat donkere wolken over, maar we hielden het droog. Meer  nog, de zon kwam erdoor. We werden hartelijk ontvangen in bij de VVW Blankenberge die ondanks de drukte van het hoogseizoen toch plaats voor ons vrijhield. Na enkele vlotte manoeuvres lag iedereen vast en rond 2 uur werd de cava ontkurkt. Met wat lichte versnaperingen en uit de wind was het aangenaam vertoeven op het strand, langs de havengeul van Blankenberge.

Bij een heerlijk gevarieerde brunch, een glaasje wijn, wat vers stokbrood leerden we elkaar wat beter kennen.

Als dessert was er verse chocomousse, en fruit.

Het weer en de omstandigheden nodigden uit om de rest van de middag ter plaatse te blijven, Maar om risico's te vermijden was het beter om het niet te laat na hoogtij de haven te verlaten. Rond vier uur was alles opgeruimd. en begon de terugtocht. Heerlijk tussen half en ruim, hier en daar een spinnakertje, cruisen naar Zeebrugge.

Foto's vindt je hier

Benoit, "Bulter" van Dienst

P.S. voor editie 2011 zijn er nog plaatsen beschikbaar!

 

 

 

code augustus

de code voor augustus is 0102 + belletje

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be