Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
27 augustus 2010
Time flies at Heusden

Beste leden,

Met gemengde gevoelens geef ik een overzicht van de laatste week te Heusden. Het klinkt misschien raar maar ik vind het ongelooflijk jammer dat ze zomerstages te Heusden telkens zo snel voorbijvliegen. Niet dat ik vanaf september in een zwart gat zal vallen maar die gezellige drukte van kinderen, monitoren, leden en Youth te Heusden zal niet meer zo uitgesproken zijn.
Uiteraard blijven we verder gaan met onze Youthwerking, woensdagmiddagzeilen, en nationale wedstrijden. Daarnaast hebben we dit jaar op 16 oktober de finale van de Q-Cup (recreatief wedstrijd Optimist).

Ook de laatste versie van het woensdagavondzeilen in augustus was een ongekend moment. Helaas zijn de vooropgestelde 50 zeilers niet gehaald maar een nieuw record zat er wel in met 44 zeilers. De weersvoorspellingen zagen er voor die dag helaas niet goed uit. Zowel Windguru Pro als Windfinder gaven rond 17u de eerste regen en gelijk hadden ze. De RBSC zou de RBSC niet zijn als we hier niet op voorzien waren want parasols en Party tenten waren al reeds tijdens de middag opgesteld boven de BBQ en op Ile de Heusden. Ook de Loods kreeg een veegbeurt om U tegen te zeggen. Dit was nodig daar we door gebrek aan onze tenten en zware betonblokken die de weg over het dak hadden gevonden met de harde wind van maandag niet meer op het terras konden eten.

Dit jaar was “Ile de Heusden” zelfs voorzien van muziek. Een goed dockingstation doet toch wonderen! Zeker mogen we niet vergeten dat het Team van de Windroos met Kenneth aan het roer wederom zorgde voor een zalig apéro van Sangria en hapjes. Gek toch hoe een bepaalde sfeer op zo’n onbewoond eiland kan ontstaan. Al wie aanwezig was op dit eiland verklaar ik bij deze schuldig aan het feit dat ik geen foto’s heb vanuit een motorboot richting Ile de Heusden. Ik wilde er gewoon niet af want het was er veel te gezellig. Ik overweeg om daar volgend jaar een nachtje op te slapen met de medewerkers van die avond.

Trouwens de BBQ was meer dan geslaagd Kenneth. Volgend jaar OBK BBQ te Heusden?

Naast dit alles wil ik toch laten weten dat we nog 2 weken doorgaan op woensdagavond. Komende woensdag is het na het zeilen een echte spaghetti avond.

Boten van de club kunnen nog steeds gratis gereserveerd worden via teun@rbsc.be voor de volgende weken. Graag een seintje zodat je zeker een boot hebt.

Begin van het zeilen is voorzien rond 18u. Wie om professionele redenen later -of helemaal niet zou kunnen zeilen is uiteraard ook welkom. Hoe meer leden hoe meer vreugd. Ook vrienden kan je mee uitnodigen.

Graag reserveren voor maandagavond.

Dit kan door te mailen naar windroosheusden@hotmail.com of te bellen naar 0486 / 89 36 69.

Dit alles wordt jullie aangeboden voor maar 7.5€/persoon.
 

Zeilschool

De zeilschool van 2010 had terug een stuk meer deelnemers dan 2009 wat ook al een record jaar was. Toch blijven wij er naar streven om in de komende jaren te groeien en onze kwaliteit nog op te drijven.

Onze monitoren dit jaar hebben echt ongelooflijk werk geleverd!!! Een groep super gemotiveerde nieuwe monitoren wist de groep te vergezellen. Onder leiding van onze ervaren monitoren wisten zij hun weg te vinden in een wereld waar kinderen op een onvergetelijke wijze leren zeilen.
Graag wil langs deze weg onze monitoren in de verf zetten.
Flor Geltmeyer, Denis -en Benoit Hellebuyck, Florence Van Swieten, Carol Flamme, Laura Van de Loock, Eurydice (Dice) Van Durme Simon Muylaert, Hannah Alleene, Florent De Ryck, Mathilde Van Laer, Anne -en Thomas Van De Bossche, Ian Floré en Julien Capelle.

Foto’s van de zesde week kan je bekijken op de website.
Hopelijk mogen we jullie volgend seizoen allemaal terug verwelkomen te Heusden

Met vriendelijke groeten

Het RBSC Team
Teun Van de Voorde
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be