Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
4 september 2010
Opkuis oevers

Beste leden,

De drukke zomer is voorbij en toch krijgen ze mij nog niet weg van het Damslootmeer!

Zoals iedereen ondertussen al geruime tijd weet hebben ze zo’n dikke twee jaar geleden ongeveer 300 bomen gekapt rond het meer. Helaas heeft de firma die deze werken uitvoerde niet alle takken (halve bomen) opgeruimd die onder water lagen langs de oevers van het meer. Velen waren destijds van mening dat deze snel gingen wegrotten en verdwijnen. Niet dus!

Tijdens een vergadering met de vissers begin juli bleek al snel dat zij hiervan veel hinder ondervonden. Buiten het aspect dat het visueel helemaal niet oogde hadden de vissers voornamelijk last dat vissen eens aan de haak zich tussen de takken begaven waardoor de lijn klem kwam te zitten of erger nog gewoon brak. Dit had als gevolg dat de vissen gekwetst rondzwommen en de vissers telkens hun materiaal verloren. Die bewuste vergadering (omtrent voederen, vaste –en vrije stekken, verwijderen takken, … ) hebben we besloten om vandaag de takken te verwijderen. 11 Vrijwilligers stonden deze morgen om 10u paraat om deze toch zeer zware taak aan te vatten. Gewapend met touwen, ankers, kettingen, waterdichte pakken, kettingzaag, jeeps, motorboten en vooral veel doorzettingsvermogen hebben we deze taak tot een zeer gevorderd stadium gebracht. Van aan de witte villa tot het clubhuis is alles vrij! Na een overheerlijk frietje zijn we als een duracel konijn aan de hoek nabij de waterskiërs hun parkoer begonnen. Deze is grotendeels ook opgekuist na het voorbereidende werk deze zomer van Thomas.

Graag zou ik langs deze weg een zeer aangename groep vrijwilligers willen bedanken. Bij het horen van hun enthousiasme ben ik ervan overtuigd dat werken zoals vandaag hen ook veel dichter bij elkaar bracht.

Nogmaals wil ik mijn welgemeende dank betuigen aan: Gunther, Rudy, Christophe, Sven, Roxanne, Pieter, Tim, Frederik, Koenraad, Patrick en Winston.

Graag kijk ik al uit naar het laatste deel dat we nog moeten doen. Hopelijk zijn er nog andere vissers die van deze sfeer komen proeven.


Met vriendelijke groeten

Het RBSC Team
Teun Van de Voorde
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be