Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
5 oktober 2010
Clubkampioenschap 2010 een succes!

Hoewel de weergoden ons de voorbije weken minder gunstig gezind waren verschenen 13 schepen aan de start van het Clubkampioenschap.
We hadden de baan niet te lang gemaakt en dat bleek een goede keuze want bij een wegvallende wind was het behalen van snelheidsrecords onmogelijk. Toch zeilde iedereen de baan uit en kon worden overgegeaan op deel 2: De "diner & party". Een clubkampioenschap op één dag voor de beachclubs en Zeebrugge en één groot feest na afloop betekende dat er een gezellige drukte heerste op de prijsuitrijking. RBSC is een club van fervente zeilers of het nu op jachten is op multihull of in dinghy en dat zorgde er voor dat 220 zeilers samen aan tafel schoven en ze nog talrijker op de party bleven hangen na afloop.

Wat zagen we op het water gebeuren?
Vooreerst zien we heel wat nieuwe gezichten verschijnen in Zeebrugge. Tenminste bekende gezichten die verschijnen met hun nieuw jacht. Wanneer we in de top 3 twee nieuwe schepen terugvinden dan weten we dat deze in de toekomst ongetwijfeld nog van zich gaan laten horen. 

Met deze wedstrijd zit het wedstrijdseizoen er op voor wat RBSC Zeebrugge betreft. Maar we laten jullie niet in de kou staan en bereiden intussen de kalender 2011 al voor. Zo mogen jullie zeker een FunRace, een Double Trouble (Double handed), een Light Vessel en een Clubkampioenschap verwachten!

Het podium zag er als volgt uit:

  1. Yves Aertssens  Y-not (First 40.7)
  2. Luc Feremans    Playstation 4 (Hanse 400)
  3. André De Kegel   J Venture (J109)

De volledige uitslag is te bekijken via de volgende link.

Talrijke foto's vind je terug op de website.

Toch uw boot nog in winterberging dit jaar?

Voor zij die hun boot alsnog in winterberging wensen te brengen kan dit gebeuren te Langerbrugge. De Royal Belgian Sailing Club heeft hier alle faciliteiten zodat u uw schip onder de loods kan onderbrengen voor de winterperiode. Het uitnemen gebeurt met de travellift en een mastenkraan staat ter beschikking. Uiteraard gebeuren alle handelingen met de nodige zorg zodat u zich daar alvast geen zorgen over hoeft te maken. Voor alle informatie en voor reservaties neem je contact op met Wojtek op het nummer +32 (0)496 73 80 39 of per mail wojciech@rbsc.be .

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be