Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
7 Oktober 2010
Wat is het leuk te weten dat er zo veel van onze zeilers op het water zitten!

Beste leden,

 

Vorig weekend was het voor de RBSC een zeer drukke tweedaagse met het clubkampioenschap te Duinbergen (multihull en zeezeilen), Q-Cup voor ons jongste optimisten team te Berlare en de U4 (internatinale wedstrijd) op de Roompot. Naast deze wedstrijden kan ik met fierheid melden dat er ook nog eens 7 boten over het Damslootmeer aan het planneren waren op zondag. Deze zeilers (Hubert, Yves, Marc, Boris, Viktor, Alexander en Frederic) hebben dan ook in zeer prachtige omstandigheden kunnen zeilen. Hopelijk volgen er velen hun voorbeeld en zijn we binnenkort met meer dan 20 boten terug ieder weekend op het water. De formule van zeilen en de gepaste après voile zorgen voor een bruisende club.

 

De Q-Cup te Berlare was voor ons jongste team een eerste ervaring op een ander watervlak. De nodige –maar toch gezonde stress zorgde ervoor dat onze zeilertjes mooie resultaten bij elkaar vaarden op hun eerste wedstrijd. De plaatsen 6 tot en met 9 waren voor de RBSC op zo’n 17 boten. Op 16 oktober is de finale van deze wedstrijd op onze basis te Heusden. Wij verwachten tussen de 50 en 60 zeilers aan de start van deze recreatieve wedstrijd. Wie een kijkje wil komen nemen is uiteraard welkom. Eerste start is voorzien om 11u. Na deze wedstrijd organiseren we nog een optimistenrace voor de (ex)monitoren. Dit zullen we afsluiten met een BBQ en gezellige drink. Bent U monitor geweest in één van onze basissen en wil U nog deelnemen aan deze ludieke race dan kan U zich nog inschrijven via teun@rbsc.be. Dit beloofd een leuke dag te worden. 1ste Start van de monitoren race is voorzien om 18u.

 

De U4 op de Roompot was een zeer druk bezette wedstrijd met zo’n 6 tal landen. Bij de Laser 4.7 wisten William en Laura Van de loock met de 5de en 9de plaats een sterk te varen. Ook in de Laser Radial klasse waren de Belgen meer dan oppermachtig met maar liefst 7 plaatsen in de top 10. Voor de RBSC waren Gilles Cleeren 3de, Anthony Pieters 6de, Thomas Deckers 8ste en Jeroen Belis 10de op 53 deelnemers. Dit team traint reeds meer dan 1 jaar samen met Evi Van Acker. Wannes Van Laer wist in de Laser standaard ook het podium te halen met een 3de plaats op 16 deelnemers. Bij de Optimisten met zoals gewoonlijk de grootste vloot van zo’n 140 deelnemers wist Emiel Van Holsbeke zeer knap te eindigen op de 17de plaats. Hij was hiermee tevens de 3de benjamin. Margot Cleeren en Emilie de Hertog waren ook top 1O in de 420 met hun 9de plaats.

 

Komend weekend is het Antwerprace. Zoals de meesten vaar ik dit jaar ook terug mee. Ik kijk er al naar uit om met het team van Jef Van Cauteren (Opti 4 U) samen te vertoeven op vrijdagavond in een wirwar van allemaal jachten in de haven te Terneuzen. Op Zaterdag proberen we er alvast een zeer leuke wedstrijd van te maken met op het einde een leuke drink in het overvolle sluis op weg naar onze ligplaats. Ook op zondag ben ik terug te Heusden voor een training aan ons jongste Optimisten als voorbereiding op de finale van de al bekende Q-Cup.
Hopelijk tot zeer binnenkort

 

Met vriendelijke groeten
Het RBSC Team
Teun Van de Voorde
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be