Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
18 oktober 2010
Q-Cup Finale

Beste Leden,

Heusden kende vorig weekend maar liefst 3 evenementen op 2 dagen (Q-Cup Finale, Monitoren Wedstrijd en het clubkampioenschap).

De Q-Cup finale met 48 deelnemers maakte maar liefst 48 kinderen en dubbel zoveel ouders zeer gelukkig. Na een zeer mooie afsluitende prijsuitreiking hebben alle medewerkers en ikzelf veel bedankingen in ontvangst mogen nemen. Emiel Maertens wist voor de RBSC beslag te leggen op een 4de plaats. Ook als club hebben we een 3de plaats weten te halen dankzij de prestaties van onze zeilers. Langs deze weg wens ik al onze deelnemers te feliciteren voor hun knappe zeilen. Resultaten kan je vinden via de website (foto’s volgen nog). Naast Flor die mij de ganse dag voordien al wist te helpen wil ik ook graag Peter Van den Bossche, Eurydice, Wim, Jonas, Anne, An (VYF) en Ilse (VYF) te bedanken. Zonder hen was het zeker niet mogelijk zo’n sfeer -en organisatie te realiseren.
Volgend jaar zal deze Q-Cup finale doorgaan te Oostende. Hopelijk mogen we in één van de eerst komende jaren terug deze eer ontvangen om finale te Heusden te organiseren.
 

Monitorenrace

De Monitoren Race op zaterdagavond kende toch een succes! Maar liefst een 25 Optimisten gevuld met monitoren gingen de valavond tegemoet. Na twee korte maar toch intensieve reeksen finishte iedereen in het donker en konden zoals in alle grote zeilwedstrijden de vuurpeilen ontstoken worden. Foto’s van deze race vind je terug op onze website. Helaas moet ik jullie laten weten dat ik geen foto’s heb van tijdens de BBQ daar ikzelf net iets teveel mee aan het genieten was van dit zeer leuke moment.
Het Podium bestond uit: 1ste Gilles Cleeren, 2de Michel Proot, 3de Jonas Muylaert.
Volgend jaar staat dit zeker en vast terug op de kalender!!!
 

Clubkampioenschap

Ook op zondag was er het clubkampioenschap. 18 Optimisten kwamen er aan de start en Emiel Van Holsbeke (eerste RBSC’er) mocht zich na een mooie wedstrijd laten kronen tot clubkampioen. Deze wedstrijd onder een prachtige blauwe hemel in toch frisse omstandigheden was echt leuk om naar te kijken. De beste stuurlui die uiteraard aan wal stonden konden ondanks een aflandige wind toch genieten van aangename temperaturen op het terras. De meer doorwinterde diehards maakten –of genoten van het spektakel op het water. Foto’s en uitslag zijn uiteraard beschikbaar op onze website.

Monitoren kapen 1ste plaats weg op Antwerprace

Vorig weekend op de Antwerprace wist een jong RBSC Team onder leiding van Sebastien Godefroid de overwinning binnen te halen met het zeer mooie jacht ”Antilope”.
Een zeer leuk verslag van Denis Hellebuyck kan je lezen via deze link.

 

Hopelijk mogen wij jullie ondanks de aankomende winter toch nog dikwijls verwachten op onze basis te Heusden.


Met vriendelijke groeten
Het RBSC Team
Teun Van de Voorde
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be