Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
2 december 2010
1st RBSC CUP Lago di Heusden

Beste leden,

Ongeveer anderhalve maand geleden hadden we met het volledige RBSC Team besloten om een wedstrijd onder collega’s te organiseren te Heusden op 1 December. Dit initiatief kreeg al snel de (zuiderse?) naam “1st RBSC CUP Lago di Heusden”

Ik hoor jullie allemaal op volle toeren denken “gisteren was toch de koudste 1 December sinds 1875?”. Voorspellingen van -6°C met een mooie NO wind gaven volgens het nieuws gevoelstemperaturen van -20°C.

Nu, RBSC medewerkers zijn erom bekend niet snel terug te deinzen voor een uitdaging. Met dit gegeven gingen we met onze Lasers het water op om 6 reeksen te varen met daarop volgend een finale. Eens bezig viel het allemaal wel reuze mee. Ook bevroren schoten, -trimlijnen, -dek, -klemmen hielden ons niet tegen.  

Iedereen gaf het beste van zichzelf in een zeer faire sfeer. Daarnaast gaven de Commodore en Paul Charlier geassisteerd door Monique (boekhouding) en Nicky (secretariaat) de starten. Na de eerste 6 reeksen werden de uitslagen snel in de computer ingebracht om de Finalisten bekend te maken.  

In de Finale race (niet aftrekbaar) waren 6 starters (Patrick, Wim, Laurent, Bas, Sven en ikzelf). Dit bracht nog één verschuiving met zich mee waardoor Bas één plaats wist op te schuiven.  

Uiteindelijk werd de wisselbeker gewonnen door de basis Heusden. Met veel plezier zullen wij deze 1 jaar koesteren om vervolgens volgend jaar als challenger een nieuwe editie te organiseren. Regels en boottype bepalen we later nog.

De Uitslag en Foto’s zijn te bekijken op de website.

Met vriendelijke groeten  

Het RBSC Team
Teun Van de Voorde
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be