Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
2 januari 2011
Een voortvarend 2011

Vooreerst wensen we jullie een een voortvarend 2011 toe!
Een jaar met een goede gezondheid waarin dromen worden waargemaakt.

 

Met het nieuwe jaar stellen we jullie graag de RBSC KALENDER voor die zich meer dan ooit richt op alle RBSC-leden, zeilers of motorbootvaarders, toer- of wedstrijdzeilers.

Uiteraard kunnen jullie via de website de volledige RBSC kalender bekijken maar we zetten de activiteiten die doorgaan in Zeebrugge graag even op een rijtje:

21 januari: Presentatie door Michel Kleinjans over z'n Portimao Global Race.

Michel is als de eerste Belg solo om de wereld gezeild. Met z'n 40 voet Roaring Fourty nam hij eerder ook deel aan de route du Rhum. Een topzeiler met een missie die een boeiende presentatie voor jullie klaar heeft. Deze avond gaat door in Clubhouse Alberta. Vooraf inschrijven via havenmeester@rbsc.be

13 februari: Bezoek Port Control

Voor deze rondleiding op Port Control zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Tijdens dit bezoek krijgen jullie een kijk achter de schermen van deze maritieme dienst en krijgen we de havenactiviteit te zien vanuit een ander perspectief. Vooraf inschrijven via havenmeester@rbsc.be is een must. We verzamelen in Clubhouse Alberta van waaruit we rond 13:00 vertrekken.

20 februari: Bezoek Port Control   VOLZET

Voor deze rondleiding op Port Control zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Tijdens dit bezoek krijgen jullie een kijk achter de schermen van deze maritieme dienst en krijgen we de havenactiviteit te zien vanuit een ander perspectief. Vooraf inschrijven via havenmeester@rbsc.be 

18 maart: Gastspreker 

Op 18 maart zal een gastspreker een uiteenzetting houden over een nautisch onderwerp dat jullie aanbelangt. Van zodra we het definitieve programma hebben vastgelegd krijgen jullie dat van ons te horen. Deze avond gaat door in Clubhouse Alberta.

19 maart: Bezoek radartoren

Na het succes van vorig jaar waardoor we helaas niet iedereen de kans konden geven om de radartoren te bezoeken wordt dit jaar opnieuw een rondleiding georganiseerd. Vanuit deze radartoren wordt de scheepvaart voor de belgische kust gevolgd en gecoördineerd. Een leerrijk en boeiend uitje. Snel wezen is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt! Vooraf inschrijven via havenmeester@rbsc.be is een must.

14 mei: Openingsdrink Zeebrugge

Op deze openingsdrink zijn jullie van harte uitgenodigd om het glas te heffen op de start van het nieuwe seizoen. Voor de vaste waarden onder ons een leuk weerzien. Voor de nieuwe leden een uitgelezen moment om de andere clubleden te leren kennen. We verwachten jullie in Clubhouse Alberta die dag!

14 mei: Funrace voor CR-Jachten (Reservedag op 15 mei)

De Funrace is intussen een klassieker voor zij die graag in een aangename en ontspannen sfeer het seizoen inzeilen met een recreatieve CR-wedstrijd. Even gesmaakt als de wedstrijd zelf is de après-voile in Clubhouse Alberta. Uiteraard zijn alle deelnemers die dag uitgenodigd op de Openingsdrink!

1 t.e.m. 5 juni: Toervaart voor motor- en zeilschepen

Naar jaarlijkse traditie gaat tijdens het Hemelvaart weekend de  RBSC-toervaart door. Het programma hiervan wordt jullie later bezorgd.

2 juli: Double Trouble (Reservedag op 3 juli)

De Double trouble telde vorig jaar op de eerste editie reeds 30 deelnemende schepen. Toerschepen én wedstrijdschepen die één ding gemeen hebben: ze worden gezeild met slecht twee opvarenden. Een wedstrijd die de deelnemers rond de windmolens op de Thorntonbank brengt. Een magische wedstrijd die toch voor zowel de recreatieve als meer sportieve zeiler haalbaar is. Uiteraard wordt deze dag afgerond met een gezellige afsluiter in Clubhouse Alberta. Een dag om naar uit te kijken!

10 juli: Lazy Sunday, voor motor en-zeilschepen.

De Lazy Sunday wordt een ... Lazy Sunday. Maar wel op gang gebracht door een uitstap naar een nabijgelegen haven. Eens daar aangekomen worden jullie verwacht voor een natje en droogje op een nader te bepalen locatie. Een bestemming die voor iedereen haalbaar is zorgt er voor dat werkelijk iedereen kan deelnemen. De bubbles staan alvast koud!

13 t.e.m. 15 augustus: Sortie dété voor motor- en zeilschepen

Tijdens dit verlengd weekend trekken we er op uit. Ramsgate is de eindbestemming maar uiteraard kan dit worden aangepast als de weersomstandigheden ons hiertoe dwingen. Een mooie gelegenheid om de engelse wateren te gaan bevaren en een english pint te gaan nuttigen op een 65 Nm van Zeebrugge. Het ziet er naar uit dat we de RBSC zullen gaan vertegenwoordigen met een mooie vloot. Aanmelden kan via havenmeester@rbsc.be

28 augustus: Tenderrace

Voor deze ludieke Tenderrace zal je niet over een RIB met 250pk dienen te beschikken. Een opblaasboot met voldoende drijfvermogen om de inzittende boven water te houden volstaat!

2 t.e.m. 4 september: Light Vessel Weekend

De Light Vessel is de klassieker onder de belgische zeilwedstrijden. Maar het is meer dan enkel een wedstrijd. De Light Vessel is een zeilfeest dat open staat voor zowel de CR-zeiler als de IRC-zeiler. Beiden varen op een andere baan maar vinden elkaar na afloop in de tent waar het feest wordt verder gezet. Dit jaar wordt het Open Belgisch Kampioenschap gezeild tijdens deze Light Vessel. Vooral de avondwedstrijd die de deelnemers op vrijdagavond vanuit Breskens naar Zeebrugge brengt is uniek in z'n soort!

24 september: Clubkampioenschap + Single Handed (Reservedag op 25 september)

Het Clubkampioenschap is "de clubwedstrijd" bij uitstek. Er wordt gevaren in de categorie full crew en single handed. Een gezellige dag op het water waar zowel de jachten als de multihulls zullen strijden om de titel van Clubkampioen. De dag wordt afgesloten met een prijsuitrijking, dinner en party in de basis van het Zoute.

22 oktober: Wintercruise naar Langerbrugge

Een gezamelijke tocht die de schepen vanuit Zeebrugge tot in Langerbrugge brengt. Een aangename manier om de boot tot op de plaats van winterberging te krijgen.

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Met plezier zouden we met jullie toosten op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie en diner in Langerbrugge op 15 januari.

Een fantastische gelegenheid om het jaar gezellig te starten in een warme club-sfeer.

Inschrijving of info bij Nicky

Code maand januari

De nieuwe code is 2011 (+ belletje)

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be