Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
Jaarlijkse Beach Cleanup ook in Duinbergen

Het surfmagazine Swell roept alle Belgische surfers, kustsurfclubs en natuurliefhebbers dit jaar opnieuw op zich te verenigen en hun strand schoon te maken op 27 maart. Voor de zestiende keer organiseert de NGO Surfrider Foundation Europe een wereldwijde Beach Cleanup tijdens het eerste weekend van de lente. Omdat er nog steeds 206 kilogram afval per seconde in zee belandt, is een sterk signaal meer dan nodig. Dat kan door massaal te helpen opruimen zodat we kunnen aantonen hoeveel afval er op het strand ligt.

Vorig jaar namen 34 landen en 40.000 vrijwilligers op 950 locaties aan de actie deel, ze haalden 50 volle autobussen afval van het strand. De Surfrider Foundation opruimacties zijn zo het grootste ecologisch burgerinitiatief in Europa. Vorig jaar droeg België voor het eerst een grotere steen bij met 613 deelnemers die 4005 kilogram afval van 29 kilometer strand haalden.

Swell bezorgt op 27 maart elke deelnemer aan elke deelnemende surfclub een Corona Extra of Red Bull (Sugar Free) maar enkel de club met het grootst aantal deelnemende opruimers wint de Swell Clean Beach Cup en krijgt op zondagavond het Corona Save The Beach pakket met hopen gratis Corona Extra en Red Bull (Sugar Free) voor een afterparty op latere datum.

De surfclubs zijn de uitvalsbasis maar iedereen die het strand, de zee en de natuur een warm hart toedraagt, is natuurlijk welkom!

>> Nodig iedereen uit via de facebook eventpage! <<

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd maar vooral hoe meer effect.
> Check alle info over de cleanups op www.surfridercleanups.org.
> Check alle info over Surfrider Foundation Europe op www.surfrider.eu.
> Volg Chapter Belgium: www.facebook.com/surfriderbelgium.
Surfrider Foundation: Worldwide Beach Cleanup
Surfrider Foundation Europe organiseert voor de zestiende keer een wereldwijde Beach Cleanup om de aandacht te vestigen op het vele vuil dat in de zee belandt. Vooral plastic hoopt zich op. Dit zorgt voor complete drijvende afvaleilanden en laat vogels, zeehonden vissen en walvissen letterlijk stikken. Schildpadden verwarren plastic zakken met kwallen en spelen ze smakelijk binnen. Nog steeds worden elk jaar 500 biljoen plastic zakken geproduceerd en een deel komt in de oceaan terecht. Na verloop van tijd blijven enkel kleine stukje plastic over die nauwelijks met het blote oog te zien zijn. Dit plastic plankton blokkeert niet alleen de spijsvertering en de ademhaling van sommige diertjes maar belandt uiteindelijk ook op ons bord. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de nefaste gevolgen.

De oceaan opruimen kan helaas niet maar we kunnen het probleem bij de bron aanpakken. De missie van Surfrider Foundation voor dit jaar is dan ook: Rise Above Plastic! Hoe doe je dit? Simpel: Zorg dat je zelf minder afval hebt en gebruik minder plastic, recycleer en hergebruik wat kan hergebruikt worden. Afval terugschroeven is de enige oplossing op lange termijn. Daarom blijft surfrider Foundation ook gedreven pleiten voor een officiële erkenning van zee-afval als vervuiling want dat is nog niet het geval, hoe absurd dat ook lijkt. Al 20 jaar strijdt de Surfrider Foundation tegen zee-afval en het aantal enthousiaste vrijwilligers die meehelpen wordt steeds groter. Er is al veel vooruitgang geboekt maar er is nog geen enkel reden om met een cocktail in de hand achterover te leunen. Elke seconde wordt er 206 kilogram afval door de bezigheden van de mens in de oceanen gedumpt! Het grootste deel ervan zal daar voor altijd blijven. Dit jaar wil de Surfrider Foundation graag 50.000 vrijwilligers mobiliseren en daar kan ons land zeker in bijdragen.

Surfrider Foundation Europe is een non-profitorganisatie die zich toelegt op de verdediging, redding, verbetering en het management op een duurzame manier van de zee, de kustlijn, de golven en de al wie daar van geniet. Bij het ontstaan lag de nadruk op de kustproblemen maar vandaag wil de organisatie uitbreiden naar andere wateren zoals meren en rivieren. Een groepje surfers lag aan de basis maar ondertussen is de organisatie uitgebreid met allerhande zeeliefhebbers en natuurvrienden. Op dit moment bestaat de NGO uit een netwerk van 1500 vrijwilligers, 8000 leden en ruim 30.000 sympathisanten rondom een veertigtal lokale afdelingen in 12 Europese landen. Sinds dit jaar is ook de Belgische zetel zich aan het organiseren om een stuk actiever te worden.

Corona Saves The Beach
Swell en Surfrider Foundation Belgium vonden in Corona Extra de ideale partner. Corona Extra redt elk jaar een bedreigd strand in Europa door het blijvend te beschermen en verzorgen. Iedereen kan een strand nomineren en iedereen kan online stemmen.

Lees er alles over op www.coronasavethebeach.org
 

10 april Iduathlon 2011

De tweede editie van iDuathlon bestaat uit drie afzonderlijke delen. Een loopparcours bestaande uit 2 ronden van 2,5km die volledig doorgaan op het strand. Het tweede gedeelte is het fietsgedeelte, hier fietst men 4 ronden van 5,5 km door de heuvels van duinbergen, door het Directeur-Generaal Willemspark, en op het strand. Dit alles wordt afgesloten door het laatste loopgedeelte van 2.5 km op het strand.

Dit sportevenement is een uitdaging voor zowel de professionele sporter als de recreatieve sporter. Het is een afwisselend parcours waar men 7 maal voorbij het wedstrijdcentrum komt, dit maakt het voor zowel de sporter als supporter een aangename en uitdagende wedstrijd!


DAGINDELING

10u00 Openen Laguna Wedstrijdsecretariaat
12u00 Openen Wisselzone
12u30 Sluiten Laguna
13u00 Sluiten Wisselzone
13u30 Start
16u00 Staken van de wedstrijd
16u30 Prijsuitreiking
17u30 Sluiten Wisselzone
20u00 Resultaten en foto’s online

INSCHRIJVEN VIA DEZE LINK

 

Knokke-Heist activiteiten


3ATLON 4 FUN
lessen starten op dinsdag 10 mei 2011

Klik hier voor meer info.
Klik hier om in te schrijven.
 

STRANDLOPEN
vrijdag 15 juli 2011
vrijdag 12 augustus 2011

Klik hier voor meer info ivm Strandloop Knokke.
Klik hier voor meer info ivm Strandloop Heist.
Klik hier om in te schrijven.

ZEEZWEMMEN
maandag 25 juli 2011

Klik hier voor meer info.
Klik hier om in te schrijven.

SCAPA SPORTS IRON KID
vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2011

Klik hier voor meer info.
Klik hier om in te schrijven.

FINISHERS TRIATLON
zondag 21 augustus 2011

Klik hier voor meer info.
Klik hier om in te schrijven.
 

Initiator golfsufen

Initiator cursus golfsurfen 2011
De BSF werkt al enkele jaren achter de schermen aan een volwaardige opleiding initiator golfsurfen. Na een periode van hard werk en overleg met de Vlaamse Trainersschool en Bloso organiseren we met enige trots in 2011 een eerste cursus initiator golfsurfen.
Tijdens de eerste week van het paasverlof gaat deze eerste initiator cursus golfsurfen van start in Twins Bredene! De toelatingsvoorwaarden en de inhoud van de cursus vind je hier! Heb je problemen bij het inschrijven, mail naar ilse@vyf.be.
 

Word ISA erkend jurylid golfsurfen via BSF

In samenwerking met de HSA organiseert BSF op 26 maart te Twins Bredene een ISA judgecourse.
Als je een ISA judgecourse volgt ben je internationaal erkend jurylid, en krijg je een officiële pas waarmee als bewijs van je voltooiing van de cursus. Ook kom je in het international judging register, waardoor wedstrijdorganisatoren je kunnen uitnodigen / inhuren om wedstrijden te jureren over de hele wereld.
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be