Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
3 mei 2011
Openingsdrink op zaterdag 14 mei

Zij die het geluk hadden om de paasvakantie aan zee door te brengen konden al genieten van een prachtige 14 dagen. De officiële toast brengen we uit op zaterdag 14 mei. Dan zijn jullie immers allemaal uitgenodigd om het glas te heffen op het begin van het nieuwe seizoen. Voor de vaste waarden binnen de club is het een leuk weerzien. Voor de nieuwe leden is dit de uitgelezen kans om de andere leden te leren kennen. Kortom: voor iedereen een leuke gelegenheid en we verwachten jullie dan ook talrijk in Clubhouse Alberta om 19:00.

FunRace op zaterdag 14 mei

Het concept van de FunRace is de meesten wel bekend. 
Veel FUN , veel zeilplezier én toegankelijk voor iedereen!
Het is de ideale gelegenheid om aan een recreatieve wedstrijd deel te nemen.
Een CR-meetbrief volstaat en voor zij die deze nog niet eerder aanvroegen helpen we graag. Voor de som van € 15,00 beschik je over een meetbrief die een seizoen geldig is en waarmee je heel wat plezier kan beleven.
Via de website www.cruiserrating.be vind je alle informatie en het aanvraagdocument terug.

 

Funny menu op zaterdag 14 mei

Om de honger te stillen na een dag op het water tijdens de Funrace en als aansluiting op de openingsdrink biedt Clubhouse Alberta op 14 mei de "Funny-menu". Voor de prijs van €30,00/pers krijgen jullie een voor- en hoofdgerecht aangeboden. (drank is niet inbegrepen)
Alberta zal weer aardig gevuld zijn die dag dus vooraf reserveren is een must! Dit kan via havenmeester@rbsc.be .

Toervaart 2 juni t.e.m. 5 juni

Binnenkort gaat de jaarlijkse toervaart weer door. Er wordt koers gezet richting Nederland. Intussen staat ook het programma vast.
Donderdag 2 juni vaart de vloot vanuit de thuishavens naar Wemeldinge waar overnacht wordt. Vrijdag zal de tocht worden verdergezet tot in Port Zélande op het Grevelingenmeer. Zaterdag wordt naar St-Annaland gevaren met een aperostop in Bruinisse.
Vooraf inschrijven via info@rbsc.be is de boodschap.

Richtlijnen bij het aanmeren

We merken de laatste tijd dat er soms (te) nonchalant wordt omgegeaan met het deftig vastleggen van sommige schepen. Dit kan leiden tot schade aan de boot of aan de daarnaastgelegen boot. We willen jullie dan ook vragen de volgende richtlijnen te respecteren:

  • twee individuele touwen vooraan om de boeg in positie te houden
  • een achtereind om de boot tegen de vingerponton te houden
  • een spring om te vermijden dat de boeg tegen de ponton stoot
  • minimum twee geschikte fenders aan stuurboord én bakboord

Bovenstaande richtlijnen zijn slechts een minimum maar we merken dat sommige schepen hier niet van voorzien zijn. Het is belangrijk de schepen deftig afgemeerd achter te laten!

Code

De code voor de maand mei is 0909 (+ belletje)

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven