Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
2.05.2011
Eurocat in Carnac

Afgelopen weekend zijn we met 11 teams van het Youth RBSC Racing Team Multihull afgezakt naar Carnac in Bretagne voor de Eurocat.
We hebben super zeilweer gehad met afwisselende condities tussen de 1 en de 4 bft., zon en verkoelende regen, blauwe hemel, maar af en toe ook wolken. Voor ieder wat wils dus.
De Youth leden hebben onze driekleur perfect verdedigd in het internationaal deelnemersveld. Het is zeker, we draaien mee aan de top van het Europese wedstrijdcircuit!
Op hun Dragoon brengen Henri Demesmaeker en Emilie Victor het brons mee naar huis in de C4 klasse. Philip Hendrickx en Klaas Victor laten in de C3 klasse met 77 deelnemers zien wat de RBSC Belgen in petto hebben. Zij vaarden dit weekends op een SL16 als training voor de Isaf Youth Worlds in juli en stonden op het einde van de eerste dag na 3 manches op de 1ste plaats. 3 manches later profiteerden enkele andere zeilers van de aftrekmanche om hoger te klimmen en eindigen Klaas en Arnout op een zeer mooie 8ste plaats. Van de SL16 zeilers (9 nationaliteiten) waren zij het 3de land, dit beloofd dus voor de Isaf Youth...
Ook proficiat aan alle andere jeugdzeilers die allemaal ontzettend goede prestaties hebben neergezet en bedankt aan de ouders voor de logistieke steun.
Het wedstrijdseizoen 2011 is goed begonnen!

De foto's van de Eurocat vinden jullie hier.
De uitslagen staan hier.
 

Youth Mc Do Sailing Day

Op de kalender staat er voor nu zaterdag de Youth Mc Do Sailing Day gepland.
Jullie krijgen die dag de kans om op een tornado mee te zeilen!
Aangezien niet iedereen tegelijkertijd op de tornado's kan, zullen we ook een training organiseren die dag. We spreken om 10u af in het Zoute om de boten op te tuigen. Wie zijn boot dus nog op de trailer heeft staan kan dus misschien het gemakkelijkst ineens de trailer in het Zoute zetten om op te bouwen. Vanaf 11u kunnen we dan op het water gaan om met de training te starten. Zij die hun boot nog moeten opbouwen kunnen dan later mee aansluiten vanaf dat de boot klaar is. Afwisselend kunnen jullie dan ook eens met de tornado mee zeilen.
We willen jullie er ook aan herinneren: als jullie niet kunnen komen, gelieve ons te verwittigen!

Youth leden als wedstrijdcrew

Dit jaar vragen we de Youth leden van de trainingsgroepen (dus niet de Juniors) om minstens 1 wedstrijd mee te begeleiden vanop de motorboot en mee in te staan voor de boeien en de rescue. We denken dat jullie ook ontzettend veel zullen kunnen leren door de wedstrijd eens van een andere kant te bekijken. Vooral tactisch kan je veel bijleren door de wedstrijd vanop een afstand te bekijken.
We vragen jullie daarvoor om ons 5 wedstrijden of wedstrijddagen van Duinbergen of het Zoute door te sturen in de volgorde van jullie voorkeur naar laurent@rbsc.be. Jullie vinden de volledige kalender via volgende link.
De verdeling van wie welke wedstrijd doet, zal vooral afhangen van wie ons als eerste zijn data doorstuurt.


 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven