Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
7 juni 2011
Land Rover North Sea Open

De NSO is herboren!

Van 2 tot 5 juni zagen we 20 kiteracers, waaronder 6 RBSC-leden, verschijnen om te racen op een parcours zoals de catamaranbanen. Tweevoudig wereldkampioen freestyle Mark Shinn en drievoudig Belgisch Kampioen Rolf Van der Vlugt waren ook van de partij. Bij kiteracen wordt gebruik gemaakt van speciale boards die extra volume hebben en merkelijk meer vinoppervlakte dan gebruikelijke boards. Bedoeling is om zo vlug mogelijk een parcours te zeilen waarbij zowel opkruisen als afkruisen aan bod komt.Voor de twintippers werd een aangepast parcours gebruikt waarbij men een achtbaan moest afleggen onder halve windse koers.

Onder de vakkundige leiding van Bruno en Frank werden er 12 reeksen gevaren. Rolf won ze allemaal. Voor de tweede plaats streden Sam Stal en Bram Hoogendijk een verbeten strijd vanaf de eerste reeks tot de laatste reeks. Uiteindelijk eindigde Sam verdiend op de tweede plaats. De Resultaten.

Hopelijk groeit deze sport verder uit zoals op andere plaatsen. In Italiƫ waren er namelijk 110 deelnemers voor het Nationaal Kampioenschap. Een pittig detail: iedereen start op het zelfde moment....dit zorgt natuurlijk voor een spectaculair zicht.

We kijken uit naar de 2012-editie van deze Land Rover North Sea Open.

Vanaf donderdag is deze wedstrijd ook te zien op Exqi sport.

Link naar VYF verslag.

Link naar RBSC foto's

Raid 1 - uitstap

Komende zaterdag zeilen we onze eerste uitstap richting Nederland , een gezellige uitstap , geen wedstrijd met zijn allen . Deze keer zullen we vaarroutes en havens vermijden om zeil te zetten richting Breskens om daar samen aan tafel te schuiven en te eten . Doel zou zijn om te eten in 't Halve Maentje aan Breskens , om voldaan terug te keren richting respectievelijke basissen .