Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
Catamaran Clinic 18 juni / Duinbergen

Beste leden,

Zoals gepland in onze kalender organiseren we zaterdag onze derde catamaran “clinic” van het seizoen. Deze zal plaats vinden in Duinbergen.

Net zoals de twee vorige clinic’s is deze open voor alle catamaran zeilers lid van de Rbsc en heeft als doel het bijschaven van de basis technieken catamaran zeilen.

Afhankelijk van de windvoorspellingen zullen we op het water gaan of aan land blijven.

De Clinic zal gegeven worden door Patrick en start om 11uur om te eindigen rond 17uur.

Gelieve jullie aanwezigheid te willen bevestigen aan Patrick op zeebrugge@rbsc.be

Tot zaterdag,

Het Rbsc Team.
 

Dart zeilers tuning by Thierry Wibaux

Dag beste Dart vrienden ,

met het oog op de wereldkampioenschappen komende maand , zou Thierry Wibaux volgend weekend een tweedaagse tuning geven ivm de Dart 18 . Als ex wereldkampioen is dit een uitgelezen kans om veel van de boot bij te leren , het trimmen van de boot , starten in grote vloot , hoe best te zeilen en nog veel meer .....

Daar er ook een clinic doorgaat te Duinbergen voor alle types catamarans  zouden wij graag enkel de Dart 18 zeilers aanspreken en vooral de vele teams die al zijn ingeschreven voor het wk .

Graag een bevestiging van jullie aanwezigheid via zoute@rbsc.be

 

Raid afgelopen weekend

Afgelopen zaterdag hebben we dan onze eerste raid achter de rug . Deze keer was het richting Breskens om daar iets te eten en terug te varen . Met een dertien tal boten zijn we vertrokken , al vlug zagen we de donderbui al hangen boven knokke die langzaam onze richting uit kwam , toch vaarden we met een lichte wind richting Breskens , de eerste boten van het groter type lagen al op het strand terwijl de achterhoede van de kleinere types even verrast werd door een hevige regen - hagelbui met flink wat wind . Onze enigste vrouwelijk team had daar dan ook wat last mee , maar vochten zich er flink uit !

Na een typisch nederlands strandpavilioen dineetje met de nodige ambiance , keerden we terug richting clubs , na een korte briefing om uit te leggen dat het noodzakelijk is dat iedereen samen blijft (wat blijkbaar in de praktijk niemand begrepen heeft , zal volgende keer speechen in Engels :) ) , de wind was toegenomen naar een kleine 5 bft uit het zuidwesten , dus wind op kop maar stroom mee , zonder noemenswaardige problemen tenzij een kapseisje in de vaargeul en redelijke rugklachten van een stuurman ( sorry naam vergeten ), konden we terug keren na een leuke dag met z'n allen .

Dank aan de begeleiding ( die meer stress heeft dan sommigen zich kunnen inbeelden ): Patrick, Guy , Luc , Roel , Tony , Henri en Delphine en mezelf ...

Kleine anekdote : een dart van dominique had tijdens de hagelbui gekozen om een strandpavillioen eerder te stoppen en ons op te wachten voor de retour , blijkt dat ze wel op een nudisten strand zaten ,kwestie van met droogpak uit de toon te vallen :)

vele groeten

sven

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven