Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
1.07.2011
RBSC & Mc Do goes Texel

Afgelopen weekend waren er al enkele gelukkige jeugdleden die gedaan hadden met hun examens en die mee gekomen zijn naar dé ronde om Texel 2011. Het rondje Texel is de grootste catamaranwedstrijd op de wereld. Dit jaar waren er 441 inschrijvingen. De wedstrijd is simpel, allemaal samen starten en zo snel mogelijk rond het eiland varen. Alleen is het varen op zich niet altijd zo gemakkelijk door de vele wind, hoge golven, ondiep water etc. Dit jaar zijn er slechts 147 boten kunnen finishen en onze youth leden zaten er allemaal bij!
De resultaten voor onze jeugdleden waren zelfs ongelooflijk: Philip Hendrickx en Sebbe Godefroid kwamen als 5de boot binnen en eindigden 4de overall in het klassement en 1ste in hun klasse! Dit is echt een waanzinnige prestatie, zeker als je weet dat er ongeveer 15 professionele teams deelnamen. Het is niet de eerste keer dat Philip getoont heeft dat hij snel kan zeilen, hopelijk gaat het alleen maar nog beter en zit er misschien een podiumplaats bij voor Klaas en hij op de Isaf Youth Worlds in Croatië begin juli.
Ook de andere teams deden het bijzonder goed: Valerie Vanheukelom eindigde op een 33ste plaats overall op een Hobie Cat 16 en Emma Coppens op een 54ste plaats op de F18.
Naast het zeilen was de sfeer ook optimaal in het RBSC kamp. We hadden ons eigen stukje RBSC strand in de pitlane waar de leden samen konden komen. Peter van McDo, onze youth sponsor, had op vrijdagavond gezorgd voor eten en drinken voor alle leden. Hij had ook nog een verrassing voor alle leden: een speciale Round Texel polo en jas voor iedereen.
Hopelijk kunnen we dit volgend jaar overdoen met nog meer RBSC deelnemers.

WK Dart 18 in het Zoute

Van 23 tot 29 juli heeft de RBSC de eer om het Wereld Kampioneschap Dart 18 te organiseren in het Zoute. Dit is ook voor jullie een unieke kans om deel te nemen aan een Wereld Kampioenschap zo dicht bij huis. Alle informatie over de wedstrijd en inschrijven kunnen jullie op de site via volgende link.
Wij weten dat vele onder jullie geen Dart 18 hebben om deel te nemen, daarom willen we jullie graag helpen. Laat iets weten als je wil deelnemen als team en wij proberen een boot voor jullie te vinden.
Doe je liever als bemanning mee? Laat het ons ook weten en we zoeken iemand die nog bemanning zoekt.
Stuur ons hiervoor gewoon een mailtje naar laurent@rbsc.be of antwoord op deze mail.

Training 2 juli & Junior Sailing 3 juli

Nu zaterdag trainen we met de Dragoons en de Hobie Cat 16's voor de laatste maal in het Zoute. Nadien zullen de trainingen in Duinbergen doorgaan. Voor zij die willen kunnen we op het einde van de training de boten over varen.
We spreken af om 10u op het strand in het Zoute.

Zondag zijn het de Juniors die varen. Hun zeilnammiddag gaat vanaf nu ook in het Zoute door. Zij hebben het eerste deel van het jaar in Duinbergen gevaren, en zullen vanaf nu de trainingen in het Zoute krijgen. Afspraak voor de Juniors om 13u zondag op het strand in het Zoute.

Gelieve niet te vergeten ons te verwittigen indien jullie niet aanwezig kunnen zijn!

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven