Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
25/07/2011
Verschillende weersomstandigheden domineren eerste dag van het Delphis Dart18 Wereld Kampioenschap

Op de eerste dag van het Delphis Dart 18 Wereld Kampioenschap in Knokke, België zijn twee races onder totaal verschillende omstandigheden gevaren. Na uitstel was er een stabiel, maar licht windje. Na twee valse starts wist het Franse team Thierry en Christine Wibeaux met een enorme voorsprong de eerste boei te bereiken, gevolgd door het Engelse team Geoff and Jenny Lloyd. Beide teams bereide hun voorsprong in het voorde windse rak uit. Gedurende de tweede ronde zette de voorspelde winddraaing in en nam de wind nog meer af. De race werd ingekort tot twee ronden, in het laatste ruime windse rak shifte de wind ruim 60 graden waardoor het klassement op zijn kop werd gezet. De voorsprong van het team Wibeaux was zo groot dat zij de race alsnog op hun naam konden schrijven. De Britten Alan and Fiona Kernick namen bezit van de tweede plaatse, derde finishers waren de Nederlanders Niels Oostenbrug en Harry van der Veen.
De winddraaiing kwam met een toename van wind, waardoor de tweede race met een stabiele 3bfd wind kon worden gestart. Helaas was ook de stroom gedraaid waardoor pas de vierde startpoging een eerlijke was. 7 teams werden onder een zwarte vlag gediskwalificeerd. Al direct namen drie teams leiding en gaven die niet meer uit handen. Dan Norman en Melanie Rogers uit Engeland waren iedereen te snel af, gevolgd door het Franse team Dodé Emmanuel en Fred Moreau. Alan en Fiona Kernick wisten de hand te leggen op de derde plaats.
Het klassement na twee races wordt geleid door Dan Norman en Melanie Rogers, gevolgd op een tweede plaats met evenveel punten door Alan en Fiona Kernick, Thierry en Kristine Wibaux delen de derde plaats met Emmanuel Dodé en Fred Moreau. Het eerste volledig Belgisch team zijn de jeugdige zeilers Philip Hendrickx en Gaétan Bols uit Antwerpen. De eerste Nederlanders zijn Nicolette van Gorp en Ruud van Gisbergen uit Huizen.
 

Alles is elke dag live te volgen via de twitterfeed op onze website.

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven