Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
26/07/2011
Lekkere wind op 2e racedag van Delphis Dart 18 WK 2011

Op het Delphis Dart 18 WK waaide een 3 bfd wind met een knokkelige zee. De eerste race kende direct een goede start omdat de stroom de boten van de lijn hield. Emmanuel Dode en Fred Moreau uit Frankrijk hadden een goede start en leidde de race van start tot finish. Thierry en Christine Wibaux (Frankrijk) volgde op de voet. Herve le Maux en Tory Hackman (Frankrijk/Engeland) legde uiteindelijk beslag op de derde plaats.

De tweede race van de dag startte met iets meer wind. Een groot deel van de vloot klapte zo snel mogelijk naar zee om te profiteren van de stroom. Het team Dode en Moreau ronden de eerste boei als eerste, maar werden snel ingehaald door Alan en Fiona Kernick uit Groot Brittanie. Zij behielden hun voorsprong tot het eind. Het team Le Maux and Hackman eindigden als tweede gevolgd door Dodé en Moreau op een derde plaats.

In het klassement staan na vier races de eerste drie boten nog zeer dicht bij elkaar:

1. Emmanuel Dodé – Fred Moreau (FRA), 11 punten.
2. Alan Kernick – Fiona Kernick (GBR), 13 punten.
3. Thierry Wibeaux – Christine Wibeaux (FRA), 13 punten.

Via de website www.dart18worlds2011.com  zijn de races door middel van een “track and trace” system live te volgen. Morgen is de eerste start om 11.00 uur.
 

Het kampioenschap wordt georganiseerd door Royal Belgian Sailing Club (RBSC) Het Zoute in Knokke, een zeilvereniging met zeer veel ervaring in het organiseren van top zeilevenementen.

Naast de titel sponsor Delphis Container Transport wordt het 2011 Dart 18 Wereldkampioenschap ondersteund door Knokke-Heist, Provincie West-Vlaanderen, Gaastra International Sportswear, Nationale Loterij België, McDonalds, Landrover, Windsport International, Vivium Assurances, Fluxys Gastransport, Hansgrohe en Metapro Network Event Kortrijk Xpo.

Voor meer informatie over de Delphis Dart18 Wereld Kampioenschappen neem contact op met:
Royal Belgian Sailing Club
Sven Janssens, Beachmaster
Mobile: +32 475928005
e-mail: zoute@rbsc.be

International Dart Association
Nicolette van Gorp, Voorzitter
Mobile: +31 (0)6 51577809
e-mail: nvgorp@live.nl
website: www.dart18sailing.org

Website: www.dart18worlds2011.com
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven