Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
27/04/2011
Weinig wind op derde racedag Delphis Dart 18 WK 2011

Tijdens het optuigen van de boten op de derde race dag van het Delphis Dart 18 Wereld Kampioenschap kwam de regen met bakken uit de lucht. De wind leek redelijk dus om 11.00 uur werd de eerste start ingezet. Gelukkig was het inmiddels droog. Tijdens de startprocedure nam de wind af en shifte enorm. Dit veroorzaakte een valse start. Door een gebrek aan wind en sterker wordende stroming kon niet worden herstart. Na ongeveer en uur wachten konden de zeilers terug naar de kant om te lunchen. Half twee was de stroom afgenomen en de wind een klein beetje toegenomen. Race 5 kon eindelijk van start gaan. De eerste start op zee bleek de beste slag. David and Louise Roberts uit Engeland benutte dit als beste en lagen aan de leiding bij de eerste boei, direct gevolgd door Michiel Fehr en Raphael Jakob uit Zwitserland. In het voor de windse rak namen David Lloyd en Joanna Jones-Pierce de leiding over om die in het volgende rak weer af te geven aan team Roberts die de leiding behielden tot de finish, gevolgd door Fehr-Jakob en Alan en Fiona Kernick uit Groot Brittannië op een derde plaats. Met deze derde plaats nemen de Kernicks de leiding over van Emmanuel Dodé en Fred Moreau uit Frankrijk, die vandaag met een 20e plaats hun aftrek voeren.
De races zijn dagelijks door middel van een track en trace systeem live te volgen op www.dart18worlds2011.com 
 

De eerste start staat donderdag ochtend gepland op 11.00 uur


Klassement na vijf races:
1. Alan Kernick – Fiona Kernick (GBR), 9 punten.
2. Emmanuel Dodé – Fred Moreau (FRA), 11 punten.
3. Thierry Wibeaux – Christine Wibeaux (FRA), 13 punten.
4. Dan Norman – Melanie Rogers (GBR), 16 punten
5. Dave Roberts – Loiuse Roberts (GBR), 18 punten

Het kampioenschap wordt georganiseerd door Royal Belgian Sailing Club (RBSC) Het Zoute in Knokke, een zeilvereniging met zeer veel ervaring in het organiseren van top zeilevenementen.


Naast de titel sponsor Delphis Container Transport wordt het 2011 Dart 18 Wereldkampioenschap ondersteund door Knokke-Heist, Provincie West-Vlaanderen, Gaastra International Sportswear, Nationale Loterij België, McDonalds, Landrover, Duo, Windsport International, Vivium Assurances, Fluxys Gastransport, Hansgrohe en Metapro Network Event Kortrijk Xpo.

Voor meer informatie over de Delphis Dart18 Wereld Kampioenschappen neem
 
contact op met:
Royal Belgian Sailing Club
Sven Janssens, Beachmaster
Mobile: +32 475928005
e-mail: zoute@rbsc.be

International Dart Association
Nicolette van Gorp, Voorzitter
Mobile: +31 (0)6 51577809
e-mail: nvgorp@live.nl
website: www.dart18sailing.org

Website: www.dart18worlds2011.com
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven