Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
28/04/2011
Engelsen verstevigen voorsprong op voorlaatste dag Delphis Dart18 WK

Op de voorlaatste dag van het Delphis Dart 18 Wereld Kampioenschap zijn drie wedstrijden gevaren. De eerste race ging pas na de derde starpoging van start. 13 teams kregen een zwarte vlag. Alan en Fiona Kernick uit Engeland namen direct de leidingen en gaven die niet meer uit handen. Dave en Louise Roberts en Dan Norman met Melanie Rogers beide uit Engeland treden de hele race om de 2e plaats. Uiteindelijk wisten de Roberts deze strijd te winnen en finishte 2e, direct gevolgd voor Norman – Rogers.

De start van de tweede race verliep voorspoediger. Dan Norman en Melanie Rogers hadden direct een enorme voorsprong, die hij in het derde kruisrak moest afstaan aan Marco Manganelli en Amy Knott (Engeland) doordat hij de boei niet goed peilde een twee keer extra overstag moesten. Dave en Louise Roberts finishte op de 3e plaats, gevolgd door Alan en Fiona Kernick op een 4e plaats.
De tijdens de derde start shifte de wind ruim 30 graden, waardoor de alle boeien moesten worden verplaatst. Toen eenmaal gestart werd namen Alan en Fiona Kernick meteen de leiding. Bij de eerst boei was hun voorsprong enorm. Wederom werd er hard gestreden om de 2e plaats. Dan Norman en Melanie Rogers wonnen deze strijd. Herve le Maux en Tory Hackman (Frankrijk/Engeland) legden beslag op de 3e plaats.

Overall verstevigden Alan en Fiona Kernick hun eerste positie. Zij hebben een voorsprong van 8 punten op team Norman/Rogers. De Roberts staan met 31 punten op een derde plaats. Het eerste Belgische team is Patrick Demesmaeker met zijn zoon Henri uit Knokke op een 6e plaats. Nicolette van Gorp en Ruud van Gisbergen uit Huizen zijn eerste Nederlanders op een 17e plaats.
De races zijn dagelijks door middel van een track en trace systeem live te volgen op www.dart18worlds2011.com  De eerste start staat vrijdag ochtend gepland op 11.00 uur

Klassement na 8 races:
1. Alan Kernick – Fiona Kernick (GBR), 15 punten.
2. Dan Norman – Melanie Rogers (GBR), 23 punten
3. Dave Roberts – Loiuse Roberts (GBR), 31 punten
4. Emmanuel Dodé – Fred Moreau (FRA), 36 punten.
5. Thierry Wibeaux – Christine Wibeaux (FRA), 41 punten.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door Royal Belgian Sailing Club (RBSC) Het Zoute in Knokke, een zeilvereniging met zeer veel ervaring in het organiseren van top zeilevenementen.
Naast de titel sponsor Delphis Container Transport wordt het 2011 Dart 18 Wereldkampioenschap ondersteund door Knokke-Heist, Provincie West-Vlaanderen, Gaastra International Sportswear, Nationale Loterij België, McDonalds, Landrover, Duo, Windsport International, Vivium Assurances, Fluxys Gastransport, Hansgrohe en Metapro Network Event Kortrijk Xpo.

Voor meer informatie over de Delphis Dart18 Wereld Kampioenschappen neem contact op met: