Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
17 augustus 2011
Wet & wild first ... sunny later

Het was reeds voor vertrek duidelijk dat er zaterdag best wat wind zou gaan staan. Met de meteo in het achterhoofd zagen we de lijst deelnemers evolueren van 30 tot 21 schepen bij vertrek op zaterdagochtend.
Toen alle deelnemers om 05:00 verzamelden in de loods tegenover het havenkantoor werd een ontbijt en koffie geserveerd om de dag te starten. Op de briefing werd nog even de laatste meteo update doorgenomen. BBC shipping forecast verwachtte een "4 to 5 occasionally 6 SW going  to W". Toen de vloot zo'n uurtje onderweg was werden we getracteerd op een eerste bui. Een bui die wel enkel uren aanhield. De regen werd ter hoogte van de Ruytingen (het punt waar de oversteek van de traffic lanes wordt aangevat) nog vergezeld van een stevige bries. De true wind nam toe tot 25-30 knopen in de buien. Tijd dus om één of twee reven te nemen en de genua te verkleinen. Eens bij de Mid Falls kwam de zon er weer door. Zon, blauwe hemel en 25 knopen wind. Wat kan het toch mooi zijn!

Aankomst in Ramsgate

Bij aankomst in Ramsgate was het Jean Luc die voor de muziek zorgde vanuit de kuip van z'n Doxide. Een deuntje zorgde er voor dat de negentig toegekomen zeilers rustig onderdoor kon zakken bij een welverdiende apero na een intensieve dag zeilen. Tenminste voor zij die het gehaald hadden want van de 21 starters kwam er ééntje rechtstreeks terug twee anderen deden Nieuwpoort aan en één eindigde in Duinkerke.

Ramsgate by night

Ramsgate onderging de laatste jaren een grondige opsmukbeurt tenminste toch de straten in de direchte omgeving van de jachthaven. Talloze bars en restaurants zorgen er voor dat een gezeliige drukte ontstaat eens de avond zich aankondigt.
De ganse RBSC vloot zag elkaar in de Royal Temple Yacht Club waar de Pimms klaar stond. We willen jullie de bovenstaande foto niet onthouden van de Easy Glider crew die de british tradition alle eer aandeed en in blazer en stropdas hun entree maakten.

Ramsgate meer dan enkel een haven aan de britse kust

Op zondag was een "rustdag" voorzien. Tenminste een dag die iedereen naar willekeur kon invullen. Mogelijkheden genoeg zo bleek. Sommigen gingen naar Sandwich anderen naar Broadstairs en nog anderen bezochten de vliegshow enkele kilometers verderop. Het is de bemanning van de Mercator die hierin een vermelding verdient: zij deden immers alle voorgaande opties ... per fiets vanuit Margate.

Terugkeren in alle comfort

In tegenstelling tot de pittige en vooral vochtige heenreis werden we er tijdens de terugtocht aan herinnerd dat het zomer is. Een ruime wind van drie beaufort zorgde er voor dat al snel na het uitvaren de spi's aan dek kwamen. Eens de trafficzone overgestoken hield de wind het echter voor bekeken en werden de motoren gestart. Rond 17:00 uur was iedereen weer afgemeerd en kon het weekend in schoonheid worden afgesloten.

... wordt vervolgd!

Na deze eerste editie van de Sortie d'été kunnen we tevreden terugblikken. Het was een pittig weekend waarin het varen centraal stond maar zeker ook aandacht was voor gezelligheid. Na de tevreden reacties van de deelnemers staat één ding vast: "Wordt vervolgd!"

 

Mercator presents

We willen jullie zeker de korte montage niet onthouden die ons door de Mercator-crew werd aangeleverd. Bedankt hiervoor! www.youtube.com/watch

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven