Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
31 augustus 2011

Met nog twee dagen te gaan voor aanvang van het Genisol Light Vessel Weekend ziet het er naar uit dat we nog een keer zullen kunnen varen bij zomerse omstandigheden. Velen onder ons halen weer opgelucht adem na het zware weer van de voorbije wedstrijden. Volgens kustweerbericht ziet het er alleszins prima uit:

Vrijdag: na het oplossen van de ochtendnevel wordt het zonnig. 's Avonds drijft er wat meer bewolking binnen maar het blijft droog. Maxima rond 22 graden en het zicht is eerst matig, later goed. De wind waait matig (3 à 4) uit OZO, ruimend naar ZO en afnemend naar matig (3).

Zaterdag: eerst is er zon maar vooral na de middag schuift er meer bewolking binnen en dan ontwikkelen er zich buien, mogelijk met onweer. Maxima rond 25 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit ZZW, ruimend naar ZW.

Zondag: af en toe passeren er buienlijnen, mogelijk met onweer. Tussenin is er nu en dan zon. Maxima rond 22 graden en het zicht is matig. De wind waait zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting, draaiend naar WZW en toenemend naar matig (3).

Een blik op de deelnemerslijst toont dat zowel in IRC als CR competitief gezeild zal gaan worden.

Een sterke vloot IRC én CR schepen wordt vrijdagavond weggeschoten vanuit Breskens.

De IRC vloot strijdt zaterdag en zondag op windwardleewardbanen voor de titel van Belgisch Kampioen IRC 2011, voor de Trophée Gaéthan Janssens én voor het ONZK

De CR zeilers op hun beurt krijgen op beide dagen een coastal parcours dat wordt gekozen in functie van de omstandigheden zodat ook zij kunnen genieten van een gevarieerde middellange baan.

Zeebrugge vormt een weekend lang de uitvals basis van dit Light Vessel weekend en alles wordt hier momenteel in gereedheid gebracht om het de zeilers en zeilsters naar hun zin te maken. De tenten staan opgesteld en en de crew is er klaar voor!

Voor het diner op zaterdagavond zijn reeds meer dan 150 van de 200 plaatsen gereserveerd. Snel zijn is dus de boodschap als je nog een plaats wenst te bekomen. Via mail kan je bootnaam en aantal plaatsen doorgeven en dan krijg je een bevestiging van je reservatie.

Voor wat de bus betreft die vrijdagavond om 17:00 stipt vertrekt richting Breskens zijn nog precies 5 plaatsen beschikbaar. Ook hier geldt: vol is vol!
Snel mailen is de boodschap als je nog met de bus mee wil.

Bent u nog niet ingeschreven?
Klik dan even door naar de website en schrijf online in.

"Het Genisol Light Vessel Weekend:
                                 waar sportieve prestaties en fun hand in hand gaan!
"

 

 

 

 

 

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven