Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
15.11.2011
Initiator cursus 2012

Enne… waarom zou ik de cursus volgen?

Omdat, om te mogen legeven in de zeilschool, je theoretisch altijd een initiator diploma nodig hebt. Meer nog, om ‘zeilschool ‘te kunnen blijven, de zeilboekjes te mogen uitdelen en een (kleine) subsidie te ontvangen, moeten minstens 60% van zeilmonitoren een VTS diploma hebben. Dat je, tijdens de cursus, ook iets kan bijleren, is graag meegenomen. Je kan de cursus maar volgen in het jaar dat je 17 jaar wordt.
Kortom: door de cursus te volgen, behaal je een bijkomend diploma (staat later goed op je CV), leer je iets bij en help je de club.

Enne… hoe zit dat in mekaar?

Je moet eerst het algemeen gedeelte (Module 1) volgen en slagen in de examens. Dat algemeen gedeelte (specifiek voor zeilen) gaat dit jaar door op 24 en 25 maart 2012. Twee volle dagen dus, in Nieuwpoort. http://www.bloso.be/VlaamseTrainersschool/Pages/default.aspx
Ga naar aanbod opleidingen. Ofwel kan je je registreren (aangeraden, dan sturen ze je ook regelmatig info door), of kies je ‘vrije toegang.’ De rest is vrij vanzelfsprekend.

Module 2 en 3 gaan door in de VVW-Heist, de eerste week van de Paasvakantie. Op zich een leuke opwarmer voor de Paasstage. Die modules worden afgewerkt in 4 dagen, zowel theorie als praktijk op het water. De lesgevers komen uit de beide clubs, VVW en RBSC.

Zodra er een uurrooster voorhanden is voor de Modules 2 en 3, zal die naar jullie doorgestuurd worden. Verder hou je de VTS-site in het oog.

Think about it!

Vincent De Brouwere en Laurent Verbeeck
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven