Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
Winter voorbij

Beste vrienden en leden ,

En ja , nog een tweetal weken en we kunnen terug aan de opbouw van onze club beginnen , toch het praktische gedeelte en vooral kampen met zand , veel zand . Terwijl er opspuitingen volop aan de gang zijn in knokke , hebben we bij ons over aan zand , dit is te danken aan de opvang deze winter . Ook de lente laat zich beetje bij beetje voelen , en dit doet kriebelen vooral dat we 2 op 3 kans hebben om een mooie zomer te hebben , vooral na de vriestemperaturen van afgelopen weken . Dus wij zijn volop optimistisch en denken een mooi zeil-en kiteseizoen tegemoet te gaan , met veel ambiance , veel vriendschap en toffe aktiviteiten , ik kijk er alvast naar uit en in volgende paragrafen doe ik enkele komende aktiviteiten uit de doeken ,

de wedstrijdkalender is steeds te raadplegen , inschrijvingen zijn gestart

tot later  op het strand of in een volgende nieuwsbrief

Sven en Veronique

Team RBSC

 

Opstarten en opkuis

Veel zand is natuurlijk een geschenk , veel winter stortvuil vanuit de zee of van de mens zelf is nooit leuk , zeker niet op het strand waar we de komende maanden veel zullen zijn , met kinderen , familie en vrienden . Daarom word er nationaal een Swell Beach Clean Up gehouden op 25 maart van 14u-17u , alle sportclubs op het strand doen daar aan mee , en de bedoeling is om rondom de clubs en wijde omgeving zoveel mogelijk vuil , stort , of voorwerpen die er niet thuishoren te verzamelen en dit dan klaarzetten voor ophaling . Natuurlijk zorgen wij voor een vergadercontainer maar daarvoor hebben we vrijwilligers nodig om te helpen , dit is maar drie uurtjes gezellig rondwandelen en rapen om 8 maanden een proper en net strand te hebben . Afspraak op de club op 25 maart om 13 u , iedereen welkom , groot en klein .....

Paasgrabbel en openingsdrink

In tegenstelling tot eerder vermeld zal onze paasgrabbel dit jaar doorgaan op 14 april , een leuke namiddag voor de allerkleinsten tot 11 jaar , met een paasgrabbel , pannenkoeken , paaseieren versiering , prijsuitreiking en loterij . Dit start om 14 u , en alle mama's en papa's welkom . Natuurlijk is het leuk dat we even op voorhand weten welke deugnieten er komen en dit kan men steeds mailen naar zoute@rbsc.be , met vermelding van naam , leeftijd en tel nummer van mama of papa . De redenen dat we dit het laatste weekend doen van de paasvakantie is dat vele leden de eerste week niet aan de kust zijn en we de volgende aktiviteit niet zouden willen doen zonder hen nl :

Openingsdrink met feestje ,  doen we dezelfde dag , ook op zaterdag 14 april en dit vanaf 19 u , wij zorgen voor de hapjes en een drink , jullie voor jullie aanwezigheid en ambiance , alle vrienden welkom !!!

Zeilscholen

De inschrijvingen van de zeilschool lopen vlot binnen , natuurlijk zijn er nog steeds plaatsen voor de jongeren vanaf 8 jaar , een ganse week zeilen op de noordzee is natuurlijk wel een belevenis voor de jeugd , via deze link kun je vlot inschrijven via de site .

Ook is er dit jaar een nieuwe zeilschool te Knokke in het leven geroepen , op de put van De Cloedt ( gelegen achter het treinstation van knokke ) zal er een nieuwe club ontstaan nl de Lakeside Paradise , Surfers Paradise heeft de uitbating van dit meer in handen en heeft de Royal Belgian Sailing Club  , met zijn jarenlange ervaring in zeilles geven , gevraagd om mee te werken en zo krijgen wij de afdeling zeilen in handen . Kinderen vanaf 7 jaar , kunnen daar terecht om hun eerste zeillessen te volgen op Optimist . Inschrijven kan via eerder vermelde link .

Vacature

Vorig jaar heeft onze vriend en medewerker Bas ons team verlaten om zijn studies terug op te pikken . Natuurlijk zijn wij op zoek naar een vervanger , ziehier de vacature :

De RBSC is op zoek naar een enthousiaste en gepassioneerde medewerker om mee de zeilscholen in Knokke-Heist te beheren.

Ben jij ?
- jong & gepassioneerd door het water en de zee
- handig (herstellingen en onderhoud)
- verantwoordelijk
- talenkennis Nederlands en Frans
- sociaal
- graag omgaan met kinderen

Dan kunnen wij u aanbieden:


- gevarieerde en verantwoordelijke job
- voltijds contract met flexibel uurrooster
- interne opleidingen
- werk op het strand en op zee

Interesse? Neem dan contact op met:
Laurent Verbeeck: laurent@rbsc.be of 0474/04.09.35
Patrick Demesmaeker: zeebrugge@rbsc.be of 0495/21.99.22
 

 tot later

sven

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven