Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
13.03.2012
Paasstage 2012

Binnen enkele weken start het nieuwe Youth RBSC Racing Team seizoen echt met de Paasstage. Deze 5 daagse interne stage start van 9 april tot 13 april. We leggen de boten in Duinbergen en iedere avond slapen we in Zeebrugge. Om jullie op de beste manier klaar te stomen voor het seizoen, staan er een hoop toptrainers voor jullie die week klaar: Sebbe Godefroid, Mischa Heemskerk, Laurent, Koen Cleeren, Bas, etc. Meer uitleg over de Paasstage, wat jullie allemaal moeten meenemen enz. vinden jullie via volgende link.

Info over eigen boten!

Aan iedereen die een eigen boot heeft om deel te nemen aan de Youth trainingen, zijn volgende 2 punten zeer belangrijk!

Sponsoring op een eigen boot:

We zijn zeer tevreden om te merken dat er meer en meer zeilers een eigen sponsor vinden voor hun boot. Het is super om te zien dat er mensen zijn die, net als Mc Donalds, het jeugdzeilen willen ondersteunen. Aangezien Mc Donalds de hoofdsponsor is van het jeugdteam en zorgt voor ondersteuning in de vorm van toptrainers (Sebbe Godefroid), extra werkingsmiddelen en onze minibus, zijn wij hen ook de nodige visibiliteit verschuldigd. Om hier voor iedereen uniforme regels in te voorzien, hebben we de visibiliteitsregels even omschreven. De uitleg hiervan vinden jullie via volgende link. Het belangrijkste is dat jullie steeds zeker een vlak van 1m70 lang en 35cm hoog op de buitenzijde van beide rompen dienen vrij te houden voor de sticker van Mc Donalds.

Ligplaats

De beachmasters zullen er steeds voor proberen te zorgen om alle jeugd leden zo goed mogelijk bij elkaar op het strand te plaatsen. Wanneer jullie je boot voor de eerste maal naar het strand brengen, bv. nu naar Duinbergen voor de Paasstage, meld je dan even aan bij de bar of bij Robby (of Sven in het Zoute) om te weten waar jullie je boot mogen plaatsen. De boten kunnen naar het strand gebracht worden vanaf het weekend van 31 maart.

Eurocat in Carnac

Van 28 april tot en met 1 mei staat onze eerste buitenlandse wedstrijd al op de kalender. We hebben ook twee trainingsdagen voorzien vooraf voor zij die al vroeger ter plaatse kunnen zijn. Wij vertrekken dus woensdag al met de minibus, om dan donderdag en vrijdag te kunnen trainen. De wedstrijd zelf is dan van zaterdag tot dinsdag 1 mei. Op de laatste dag, 1 mei, stopt de wedstrijd rond de middag zodat we nog op tijd kunnen vertrekken. Meestal zijn we tegen de late avond (rond 22u) thuis.
Alle informatie over de wedstrijd vind je via volgende link.

Er is een leuk hotel/appartementencomplex in de buurt van het strand waar we elk jaar al allemaal samen verschillende kamers gehuurd hebben. De kamers zijn 4 persoons kamers in de residentie MaƩva in Carnac. Reserveren kan via mail naar cko@maeva.com, vermeld zeker ook dat je deelneemt aan de Eurocat.

Laurent en Sebbe zullen ook meegaan naar Carnac met 2 motorboten om jullie zo goed mogelijk te coachen. We begeleiden jullie de ganse dag op het strand en op het water, 's avonds kunnen we, zoals de jaren voordien, niet voor begeleiding zorgen. Zeker voor de jonge kinderen zullen er dus ouders mee moeten gaan.

Om alles vlot voor te bereiden, zouden we jullie graag vragen onderstaand formulier ingevuld terug te sturen indien je interesse hebt om naar Carnac te gaan. Dus ook invullen als je nog niet 100% zeker bent, maar misschien mee gaat.

Deelname Eurocat: ZEKER / NOG NIET ZEKER
Deelname training vooraf: ZEKER / NOG NIET ZEKER / NIET
Naam zeil(st)er(s):
Aantal ouders die mee gaan of kunnen:
Eigen vervoer: JA/NEE
indien ja, vrije plaatsen?:
Trekhaak op wagen: JA/NEE
Logement reeds gereserveerd: JA/NEE
Eventuele nog vrije plaatsen op de kamer?:
Opmerkingen of eventuele reeds gemaakte afspraken:


Gelieve dit voor 25 maart terug te sturen.

Varia

Kalender 2012

Er zijn nog enkele kleine veranderingen geweest aan de kalender. Je kan hem altijd via volgende link terug vinden. Het belangrijkste om aan te passen in jullie agenda is dat de Algemene Vergadering en de Youth Mc Do Sailing day van 21 april verplaatst is naar 5 mei!

Oefening op het droge

Via volgende link kunnen jullie met een leuk zeilspel online jullie tactiek, wedstrijdregels etc. al leren. Een heel leuk spel waar je online tegen andere zeilers kan varen met verschillende boottypes, in verschillende weercondities, stroming, penalties bij overtreding van de regels, protesten etc. Perfect dus om al wat te oefenen.

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven