Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
13 mei 2012
Fun Race 2012: een prachtige zeildag

Perfect conditions...
Zo kon je het misschien best omschrijven.
Zoals gebruikelijk werd een korte briefing gehouden en werden alle deelnemers welkom geheten.
De twintig deelnemende schepen verlieten de jachthaven in konvooi om richting startlijn te varen. Al snel brak de zon er door en bij een noordelijke wind van een goeie 15 knopen werd het prachtig zeilen.

De vloot werd weggeschoten op het middaguur en kreeg een eerste rak aan de wind voorgeschoteld. Na een kort reachrak kon de spi er op om terug richting kust te varen. Op deze lus volgden nog drie varianten zodat in totaal 4 rakken upwind en 4 downwind gezeild werden op een baan met een totale lengte van 17 Nm. Vier spihoists en -drops op rakken tussen 1,5 en 2,25 Nm betekenden dat de meeste crews zich best wel warm wisten te houden.

Het was Il Corvo van Astrid de Vin die haar Grand Soleil 43 OT als eerste over de lijn stuurde. Zij deed over de baan van 17 Nm precies 2 uur en 40 minuten en behaalde hiermee niet alleen de line honours maar ook de eerste plaats op handicap.
Twee minuten later was het aan Peter Huysman en het Bounty-team. Zij zeilden ook op rating een tweede plaats.
Als derde over de lijn en eveneens derde in de uitslag zien we Willy Walscharts met Asterix. Zij wisten hun Swan 46 prima te zeilen en de boot stelde deze condities wel op prijs om haar snelheidspotentieel aan de wind te tonen.

De volledige uitslag is te raadplegen via de LINK en klik even door naar de Fun Race.

We willen alle aanwezigen nog een keer bedanken voor hun deelname. Uit de tevreden reacties weten we dat het goed zat en we kijken dan ook al uit naar de volgende activiteiten op de RBSC-kalender.

Op 9 juni gaat de DOUBLE TROUBLE opnieuw door. "De CR Double handed wedstrijd voor de liefhebber."
Een wedstrijd waarin koers wordt gezet richting windmolens op de Thorntonbank en die de voorbije twee edities op een grote opkomst mocht rekenen.
Dit jaar zal voor de kleinere schepen een kortere baan voorzien worden zodat zowel de grote als de kleinere schepen tijdig weer in de haven zijn.

Op 30 juni en 1 juli gaat het LIGHT VESSEL-weekend door.
Hierop worden over twee dagen zowel voor de IRC als voor de CR wedstrijden georganiseerd. De stijgende vertegenwoordiging van het CR veld is ongetwijfeld het gevolg van de aanpak van RBSC tijdens deze wedstrijden waarin voor beide klassen steeds gestreefd wordt naar een perfecte organisatie op het water. Zo is de Light Vessel voor de CR zeiler een toegankelijke wedstrijd maar zien we toch best een competitief deelnemersveld hetgeen zorgt voor een leuke competitie tijdens dit weekend.

Kortom: De FUNRACE IS VOORBIJ MAAR DE FUN NOG LANG NIET!

 

RBSC Croisière 17 t.e.m. 20 juni

We willen jullie graag nog een keer uitnodigen voor de RBSC Croisière naar Zeeland die doorgaat vanaf aanstaande donderdag 17 t.e.m. zondag 20 mei.
Paul Charlier en Hugo Moyersoen zijn de drijvende krachten achter deze toertocht.
Een mooi programma werd uitgewerkt. Via deze LINK vindt u zowel het programma als de documenten voor inschrijving.
De langetermijn weersvoorspellingen geven 2-4 bft voor deze periode dus belooft het een rustig en gezellig weekend te worden.

De volgende boten zijn momenteel ingeschreven:

Lynx, Souriante, Yak, Axamouy, Louno, Fun tastic, Freedom, De Briele, Silent Mistress, Ribi, Amarylis, Tramp.

Staat u nog niet op de lijst en wenst u toch deel te nemen? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar havenmeester@rbsc.be .

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven