Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
Donderdag 12 juli 2012

Nog precies één maand te gaan en we trekken er op uit richting Amsterdam.
Voor de SORTIE D'ETE 2012 kozen we een unieke bestemming die bovendien haalbaar is voor zowel de motor- als zeilschepen.
Zij die een deel van hun crew laten nakomen kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer. We varen immers voorbij het Centraal station van Amsterdam en opstappen in de Sixhaven kan dus in alle comfort. De ideale gelegenheid dus om van deze tocht "de familie-uitstap per boot" te maken".

In geval van sterke wind bestaat de mogelijkheid om binnendoor terug te keren. Via de "staande mastroute" is terugkeren over de binnenwateren mogelijk tot in Vlissingen.

Waarom Amsterdam?
Het uitgestippelde traject bestaat uit vier etappes die ongetwijfeld voor het nodige vaarplezier zullen zorgen. De tochten over zee zijn respectievelijk 80 en 60 Nm. Het traject over het Noordzeekanaal zorgt voor de nodige variatie. Dit deel kan trouwens onder zeil afgelegd worden als er niet opgekruist moet worden.
Varen langs het centrum van Amsterdam is een mooie ervaring en de haven van Durgerdam is dan weer een rustige en idyllische plaats die een prachtig decor vormt voor de Ponton drink en BBQ.

Ponton drink en BBQ in Durgerdam.
De Ponton drink is voorzien vlak bij de schepen. Vanop deze locatie heb je een prachtig uitzicht over het Markermeer. Een aanrader!
Voor wat de BBQ betreft hebben we er voor gekozen te werken met een lokaal cateringbedrijf. Dit betekent dat jullie een uitgebreide BBQ mogen verwachten op een eenvoudige maar prachtige locatie.
We hebben immer het ganse clublokaal en bijhorend ponton ter onzer beschikking!

Amsterdam, een stad met talloze mogelijkheden.
Of u nu kiest voor een dagje shoppen, om één van de vele musea te bezoeken of liever onderuit zakt op een terrasje of lounge, Amsterdam zal niet ontgoochelen. Op maandag 13 augustus is een rustdag voorzien en die biedt een prima gelegenheid om Amsterdam in te trekken. Durgerdam - Amsterdam kan met het openbaar vervoer of per taxi afgelegd worden.
Vooraf de dag invullen aan de hand van de vele praktische tips en agenda's kan eenvoudig via deze website.

BELANGRIJK: De mogelijkheid bestaat om een fiets te huren. Deze fietsen zouden afgeleverd kunnen worden in Durgerdam en ook daar weer achergelaten kunnen worden. Als u hiervan gebruik wenst te maken is het belangrijk dit voor 21 juli te laten weten. Bij voldoende interesse organiseren we dan deze fietsverhuur ter plaatse. Dit zal dus enkel doorgaan als er voor 21 juli voldoende reservatieaanvragen toekomen.

Scheveningen
Op de terugweg houden we nog even halt in Scheveingen. Een bruisende badstad met een jachthaven die erg in trek is. Ondanks de grote drukte die hier kan heersen kregen we van de havenmeesters ter plaatse toch het fiat om in groep de haven aan te doen. Een gezellige drukte gegarandeerd maar verder ook heel wat mogelijkheden in deze stad. Wie graag even vooraf bekijkt wat er beleven valt kan terecht op de website van Scheveningen/Den haag.

Deelnemende schepen op 12 juli:

  1. Amara (Etap 30)
  2. Bello Horizonte (Jeanneau SO33)
  3. Bolderik (X 412)
  4. Bonito (Dufour 35)
  5. Doxide (X43)
  6. Fastwave (Jeanneau SO42)
  7. Meridien (Jeanneau SO39)
  8. Opti4U (Jeanneau SO35)
  9. Tanaco (Jeanneau SO42)
  10. ZigZag (Admiral 30)

Om alles praktisch te kunnen organiseren is het belangrijk tijdig in te schrijven.
Dit kan per mail. We houden jullie dan verder op de hoogte.

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven