Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
18.07.2012
The only way is up!

Dag allemaal,

We hebben onlangs besloten een vernieuwde structuur te geven aan onze “boot keuzes” binnen ons RBSC youth programma.

Deze structuur in keuze van boot is noodzakelijk om aan jullie, jullie ouders en ook toekomstige youth leden een duidelijk beeld te geven van welke mogelijkheden/stappen/evolutie er worden gevolgd binnen ons youth programma.

Dit is de structuur in trainingsgroepen en boottypes:

-Dragoon

-C3 met momenteel een duidelijke voorkeur naar een SL 16 en/of Hobie Max platform, uiteraard blijven de HC16 en Nacra 500 sport welkom en zullen wij deze niet weigeren, maar wij denken dat de platform van de SL en Max de beste keuze is en het best geschikt zijn om de volgende stap in de evolutie te nemen, namelijk een platform met zwaarden. Voor jullie informatie werden beide SL en Max platform gebouwd voor de trials van de Isaf youth. Boten zijn qua afmetingen gelijk en schelen nu bijna niet meer in rating (via deze link vinden jullie een tabel). We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jullie zeilen zonder rating (deze volledig gelijk trekken is momenteel niet mogelijk maar hier hebben we al veel aan gewerkt en zullen we blijven doen) maar vooral dat jullie zeilen met gelijkaardige boten die dezelfde “eigenschappen/mogelijkheden” hebben.

-F16 daar is de keuze van de boot vrij, we hebben wel gevraagd aan de klasse om hun class rules nog wat een te passen wat betreft het gewicht.

-Nacra 17: De olympische catamaran

Naar het volgende seizoen toe is het ook onze bedoeling een soort 'ingangsexamen' in te lassen voor nieuwe kandidaten in ons jeugdprogramma.

Als jullie vragen hebben, aarzel zeker niet om ons aan te spreken op het strand, te bellen of te mailen.
 

Henri en Philip op Isaf Youth Worlds in Dublin

Henri en Philip zijn ondertussen zwaar aan het vechten op het Isaf Youth WK in Dublin om hun schitterende derde plaats te verdedigen. Laat ons allemaal duimen dat ze op het podium kunnen blijven staan. De wedstrijd duurt nog tot vrijdag.
Jullie kunnen ze volgen via www.isafyouthworlds.com .

Hobie Cat Europeans

Volgende week vertrekken we naar het EK Hobie Cat in Arzon. De wedstrijd start op zaterdag 28 juli, we houden jullie zo veel mogelijk op de hoogte via twitter, facebook, newsletter en op de site.

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven