Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
11 augustus 2012
Zeewijding Knokke-Heist

Dit kan wel eens de happening van het jaar worden. Er worden een tweehonderdtal boten verwacht. De plechtigheid duurt ongeveer 20 minuten en kent zijn hoogtepunt om 12 uur stipt wanneer Dirk Demaeght, aalmoezenier van de zeevisserij, de zee en de ronddobberende vissers- en pleziervaartuigen zegent.We vertrekken uit Het Zoute  om 10H30 en we zijn terug om 13H00. Nadien worden jullie getrakteerd op een glaasje bubbels of frisdrank , aangeboden door stad Knokke !!

Hoe meer zielen op het water hoe beter , ook mag je op dit moment toeteren op het water of vuurpijlen afschieten . ( opgelet kennis van gebruik is wel vereist )

Er zijn wel enkele praktische richtlijnen te volgen en de instructies van de aanwezige begeleidingsschepen dient zeker te worden opgevolgd.

  1. Het primair marifoonkanaal is 77 en bij overbezetting wordt overgeschakeld op kanaal 8.
  2. Marineschip VALKCKE is aanspreekpunt in geval van incidenten.
  3. Jachten mogen zich begeven in de nabijheid van dit marineschip maar dienen buiten de zone te blijven die bestemd is voor de catamarans en dinghies. 
  4. Catamarans en dinghies varen een parcours in wijzerzin boven de bank van Heist omheen vier boeien en houden dit parcours aan. Het is dus aan de jachten, RIBS en sportvissers om hiervan afstand te houden!
  5. Ook sportvissers en RIBS dienen uit dit parcours te blijven en dienen in de nabijheid van marinschip VALCKE te blijven in de jachtenzone.
  6. Om stipt 12:00 worden de waterspuiters aangezet. Let er op niet in deze neerslagzone te varen aangezien het om een zeer groot debiet gaat dat voor problemen kan zorgen.

Om een zicht te krijgen over het aantal deelnemers vragen wij jullie om in te schrijven via volgende link.

Antwerp Diamond Sailing Cup

Beste leden en vrienden ,

 

Komende zaterdag organiseren we wederom onze Antwerp Diamond Sailing Cup , een wedstrijd gekend voor zijn ambiance en grote opkomst . Er is één belangrijke voorwaarde aan deze wedstrijd nl. de teams van alle boten moeten gemengd zijn, man vrouw , dochter vader , broer zus etc....

Albert Haberkorn , de inspirator van deze wedstrijd , bezorgt wederom voor iedere boot een leuke verrassing , deelnemers van vorige edities weten wel wat dit is . 

Ik zou voorstellen om op zoek te gaan naar een partner en schrijf jullie dan zo snel mogelijk in via deze link  

Alvast bedankt en tot later

Team RBSC

Sven

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven