Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
13 augustus 2012
Zeewijding Knokke-Heist

Dit kan wel eens de happening van het jaar worden. Er worden een tweehonderdtal boten verwacht. De plechtigheid duurt ongeveer 20 minuten en kent zijn hoogtepunt om 12 uur stipt wanneer Dirk Demaeght, aalmoezenier van de zeevisserij, de zee en de ronddobberende vissers- en pleziervaartuigen zegent.We vertrekken uit Duinbergen om 11H30 en we zijn terug om 13H00.

LANGS DEZE LINK KAN U HET PLAN/ZEEKAART DOWNLOADEN.

Er zijn wel enkele praktische richtlijnen te volgen en de instructies van de aanwezige begeleidingsschepen dient zeker te worden opgevolgd.

  1. Het primair marifoonkanaal is 77 en bij overbezetting wordt overgeschakeld op kanaal 8.
  2. Marineschip VALKCKE is aanspreekpunt in geval van incidenten.
  3. Jachten mogen zich begeven in de nabijheid van dit marineschip maar dienen buiten de zone te blijven die bestemd is voor de catamarans en dinghies. 
  4. Catamarans en dinghies varen een parcours in wijzerzin boven de bank van Heist omheen vier boeien en houden dit parcours aan. Het is dus aan de jachten, RIBS en sportvissers om hiervan afstand te houden!
  5. Ook sportvissers en RIBS dienen uit dit parcours te blijven en dienen in de nabijheid van marinschip VALCKE te blijven in de jachtenzone.
  6. Om stipt 12:00 worden de waterspuiters aangezet. Let er op niet in deze neerslagzone te varen aangezien het om een zeer groot debiet gaat dat voor problemen kan zorgen.

Om een zicht te krijgen over het aantal deelnemers vragen wij jullie om in te schrijven via volgende link.

 

....en ook dit nog; aan elke deelnemer wordt achteraf een glas aangeboden door onze gemeente, waarvoor natuurlijk onze dank.

Internationaal vuurwerkfestival Knokke

Dit jaar gaat het Internationaal vuurwerkfestival, een evenement van wereldformaat op gesyncroniseerde muziek, door op 19-21-23-25-27 augustus.
telkens start het vuurwerk om 22:00 uur voor het strand van Duinbergen.

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven