Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
4 september 2012
OBK Teamzeilen Laser en Laser Radiaal

Beste Leden,

Dit schrijven mocht ik ontvangen van de voorzitter van de Laser klasse.

Reeds 4 teams zijn ingeschreven voor Radiaal.

Beste Vrienden,
Ik ben zeker een support van het Teamezeilen. In mijn jeugd waren er Europeese kampioeschapen teamzeilen er ik heb er twee meegezeilt, in Kralingen en in Heusden!!! Henri Leten, onze voorzitter, had dat geregeld met grote feesten, gratis hotel voor de buitenlanders in de '”COURT St GEORGES” en ook een echt frietkraam! De Windroos was toen spinter nieuw. De Nederlanders zeiden, “het is geen dam, het is geen sloot, het is geen meer, wat is het dan?” Er waren 6 landen aanwezig.
Als Master hadden wij een teamrace op de Kralingen gedurende een tientaal jaren, reeds ongeveer twaal ploegen, 11 uit Nederland en 1 uit België. Eén jaar hebben wij gewonnen met Pieter van Laer en Paul van Laeten. Ik denk in 2000.
Zes ploegen Standard is een OBK, hetzelfde voor de Radiaals.
Teamrace kan leuk zijn tussen vrienden en zonder fanaten, en dat zijn wij niet. Ik wens jullie te zien in Heuden volgende Zaterdag.
Het zijn ploegen van drie, maar ben je alleen, wij zullen dat wel regelen. Dit jaar zullen wij alleen de Standard en de Radiaal aannemen, werkt het, wij zullen ook met de 4.7 spelen. Een 4.7 kan altijd een Radiaal tuig lenen aan een vriend of aa mij!

Inschrijven kan je nog steeds via onze website alsook het bekijken van de NOR.


Chers Amis,
Je suis certainement supportaire des courses d’équipe. Dans ma jeunesse il y avait des Championnats d’Europe de Course d’équipe et j’ai participé à deux de ceux-ci. Un au Kralingen et un à Heusden. Henri Leten, notre Président a organisé cela avec faste, Hôtel gratuit pour les étrangers dans un grand hôtel à Gand et baraque à frites face au slip. Le Windroos était flambant neuf!
Comme Master nous avions une Course d’équipe tous les ans au Kralingen de Rotterdam. Une douzaine d’équipe, 11 Néerlandaises et une Belge. Nous avons même gagné une année, avec Pieter Van Laer et Paul van Laetem. Je pense en 2000 .La Course d’équipe est super sans fana de tous bords et nous sommes des gens équilibrés! J’espère vous rencontrer à Heusden Samedi. Ce sont des équipe de trois, si vous êtes seul , formez une équipe sur place. Il y aura des équipes de Standards et de Radials, pas de 4.7 cette année! Mais pour un 4.7, rien de plus facile que d’emprunter un gréement Radial à un copain ou à moi.
Six participants en Standard constituent un Championnat de Belgique valable, idem pour les Radials.
 

Europe Circuit

Beste leden,

Insamenwerking met de federatie organiseert de RBSC een testdag op de Europe te Heusden. Dit op zaterdag 22 september met de dag daaropvolgend een wedstrijd.

Deze testdag bestaat uit een training voor zowel deelnemers die niet beschikken over een boot als zeilers met een eigen boot.

U kan voor deze dag inschrijven alsook een boot reserveren via deze link.

Vorig jaar was dit een zeer leuk initiatief waardoor wij hopen om nu nog meer mensen te kunnen enthousiasmeren.

 

Met vriendelijke groeten

Het RBSC team

Teun Van de Voorde

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven