Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
10.09.2012
Belgian Youth Championship Multihull: een groot succes!

Met 42 deelnemende jeugdboten kunnen we spreken van het grootste jeugd catamaran event van Europa. Ons Youth RBSC Racing Team kaapten in de 3 verschillende klassen de gouden medailles mee!

Event coach Sebbe Godefroid begon zaterdagmorgen op groot scherm zijn briefing over de meteo, tactische aandachtspunten etc. Op het water konden de jeugdzeilers in totaal 4 manches afwerken tussen de 5 en 10 knopen wind. De vele motorboten die we op het water gezet hadden, lieten ouders en sympathisanten toe om op het water zelf van dichtbij (onder een stralende zon) te komen supporteren.
Na het aftuigen van de boten kregen de kinderen nog een videodebriefing van Sebbe met verschillende tips om nog sneller te varen.
Ondertussen was Peter met zijn Mc Donalds team al druk in de weer om de hamburgers te bakken voor alle jeugd, ouders en begeleiders. Terwijl iedereen zijn Big Mac, Mac Deluxe, Mac Cheese of andere creatieve Mac aan het maken was, bracht Sophie er al goed de sfeer in met de laatste nieuwe danshits (inclusief beelden van de clips). Tot 22u feesten de jongeren samen in hun youth party tent. Dankzij de drankbonnetjes van Passion konden ze aan de bar hun dorst gaan lessen van al dat gedans. Vele hadden gehoopt dat de dag (of nacht...) nog langer kon duren, maar morgen weer zeildag, dus iedereen op tijd naar bed.

Zondagmorgen startte terug met een briefing van Sebbe die ons allemaal al voorzichtig waarschuwde dat de kans er in kon zitten dat de wind vandaag niet mee wilde werken. Jammer genoeg kreeg hij ook gelijk en hebben we niet kunnen varen... Maar dit wil niet zeggen dat er minder lol is gemaakt: er werd massaal gevolleybald, gewakeboard, gekajakt, geraft, gediscussieerd over de trim en vooral veel gelachen! Om 15u ging dan uiteindelijk de vlag naar boven om te zeggen dat de wedstrijd afgelast was. Om 16u begon Robby aan de prijsuitreiking met zijn bedankingen voor de deelnemers, medewerkers, ouders, begeleiders, sponsors, sympathisanten etc. De goed gevulde prijzentafel lonkte ondertussen naar de ongeduldige jeugdzeilers. Na het aflopen van de resultaten en een prijs voor iedereen, had Peter van Mc Donalds nog enkele speciale hoofdprijzen over om te verloten onder de deelnemers. Iedereen kon daarna gelukkig zijn weg naar huis aanvatten.
We kunnen terug blikken op een zeer geslaagd Belgian Youth Championship Multihull, het jeugdzeilen zit duidelijk in de lift!
De resultaten kunnen hier en de foto's hier terug gevonden worden.

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven