Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
25.02.2013
Herinnering les geven zomer 2013

Hopelijk hebben jullie tijdens het drukke studie- en examenleven ook nog even nagedacht over de aanstormende zomer.

Velen hebben ons al doorgestuurd wanneer ze vrij zijn om les te komen geven tijdens de zomervakantie, maar van sommigen hebben we nog niets vernomen. Laat zeker iets van je horen als je deze zomer wenst te werken als zeilmonitor. Alle hulp is zeker welkom!

Om zeker te zijn dat we nog steeds de beste zeilschool blijven, hebben we ook verder gewerkt aan de structuur van de zeilschool. Zo kunnen we samen met jullie onze hoge kwaliteit alleen maar nog verbeteren.

Een van de evoluties is dat de lesgevers in verschillende niveaus en functies zullen onderverdeeld worden aan de hand van hun ervaring, kunnen en opleidingen. Hieronder al een korte uitleg van de criteria waaruit de niveau's opgebouwd zijn en wie dus in welk niveau komt.

Niveau 1: geboren zijn in 1997 of vroeger.
Niveau 2: aanwezigheid monitorenweekend (6 & 7 april) of heeft minstens 1 week ervaring als lesgever op niveau 1.
Niveau 3: VTS diploma initiator, aanwezigheid monitorenweekend geeft nog extra voordeel.
Niveau 4: VTS diploma instructeur/trainer B, aanwezigheid monitorenweekend geeft nog extra voordeel.

Nog geen 16 jaar dit jaar, maar wil je wel al eens helpen op de zeilschool? Stuur dan gerust ook een mailtje naar laurent@rbsc.be

Het is mogelijk dat er beslist wordt om lesgevers met bijzondere ervaring of prestaties een niveau hoger in te schalen.

We organiseren het monitorenweekend op 6 & 7 april in Knokke. Dit weekend nemen we even de tijd om jullie de werking van de zeilschool uit te leggen en kunnen we onszelf nog wat bijscholen. Uiteraard gaan we ook samen zeilen en plezier beleven. Er kan voor overnachting gezorgd worden en zaterdagavond voorzien we een diner waar we allemaal samen het seizoen goed kunnen inzetten. Meer info over het programma van het monitorenweekend volgt nog.

We willen jullie volop aanmoedigen om aanwezig te zijn op het monitorenweekend of om een VTS diploma te halen! Wie de moeite doet, zal een voordeel ondervinden t.o.v. zijn collega’s.

Via deze link vinden jullie het formulier dat jullie ons voor 1 maart ingevuld terug mogen sturen naar laurent@rbsc.be om jullie aanwezigheid op 6 & 7 april te bevestigen en jullie beschikbaarheid voor deze zomer door te geven. Let op, de file bestaat uit twee tabbladen!
 

Initiator diploma behalen

Hoe initiator worden?

Om de cursus te kunnen volgen dien je 17 jaar oud te zijn en in het bezit van het evolutie 1 en 2 brevet te zijn.
De cursus zelf bevat in totaal 4 modules die afgewerkt dienen te worden:

- Module 1: Algemeen gedeelte dat voor alle sporten hetzelfde is. Dit omvat veilig sporten en didactiek en wordt op verschillende plaatsen in Vlaanderen gegeven. Deze module neemt slechts twee dagen in beslag.

- Module 2 & 3: Sportspecifieke modules. Deze module voor catamaranzeilen wordt van 2 tot 5 april dit jaar in RBSC Duinbergen gegeven.

- Module 4: Stagemodule. Dit gebeurt tijdens je eigenlijke lesgeven gedurende de zomerstages.

Inschrijven voor de cursus en kijken naar de verschillende data doe je via volgende link.
De initiatorcursus vind je bij sporttakgerichte opleidingen. Onthou dat je module 1 ook bij een andere sporttak kan volgen, voor module 2 & 3 dien je te zoeken bij de categorie zeilen. Zo kom je dan via catamaranzeilen terecht bij de cursus die wij in Duinbergen organiseren.

Wacht zeker niet te lang om je in te schrijven!

Meer info nodig?
Aarzel niet en neem contact op met Laurent: 0474/04.09.35 of laurent@rbsc.be .
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven