Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
Dinsdag 12 maart 2013

Beste leden,

Voor alle zeilers onder jullie willen we vragen even stil te staan bij de vraag van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond.

Er wordt immers naar gestreefd dat ALLE JACHTEN voorzien zouden worden van een officieel zeilnummer.

Voor de wedstrijdzeilers zal vereist worden dat een officieel nummer in het zeil is aangebracht.

Ook voor de toerzeilers streven ze er naar dat eenieder een individueel geregistreerd en door het KBYV toegekend nummer zal gaan voeren. Herkenbaarheid op zee en veiligheid zijn de belangrijkste argumenten.

Indien u nog geen zeilnummer werd toegekend dan kan u dat aanvragen via de website van het KBYV. De eenmalige kostprijs hiervoor bedraagt €25,00 en het nummer wordt toegekend voor een periode van 5 jaar. Na afloop van die 5 jaar kan het verlengd worden.
Het aanvraag document vindt u hier.

Beschikt u reeds over een zeilnummer dat u al dan niet geruime tijd terug werd toegekend?
Neemt u dan even de moeite om de lijst te consulteren en indien nodig de nodige aanpassingen door te geven.
Voor de lijst met zeilnummers gekend door het KBYV klikt u op deze link en vervolgens klikt u even door naar "registry of belgian sail numbers" waar u kan nagaan of de gegevens gerelateerd aan uw zeilnummer of zeiljacht nog up-to-date zijn. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan even contact op met hen via mail.  
 

 

Aanvragen meetbrieven

IRC:

Zij die de voorbije jaren over een IRC meetbrief beschikten kregen via de UNCL het IRC magazine in de bus. Zij werden reeds op de hoogte gebracht dat het stilaan tijd is om het meetcertificaat weer te hernieuwen om zo tijdig klaar te zijn bij de start van het nieuwe seizoen.
 

Zij die nog niet eerder in IRC zeilden maar dit jaar de stap willen zetten vinden alle nodige info terug via de website van de VYF.

Cruiser Rating:

Ook de recreatieve of occasionele wedstrijdzeiler die graag deelneemt aan de clubwedstrijden dient z'n Cruiser Rating-meetbrief jaarlijks te hernieuwen.
Het certificaat van 2012 is dus NIET meer geldig in 2013.
De aanvraag kan snel en eenvoudig gebeuren en kost slechts €15,00/jaar.
Via de officiële website vind je alle info snel terug.
We zouden wel willen benadrukken dat het belangrijk is de CR-reglementen door te nemen VOOR de aanvraag wordt ingevuld en dat het niet correct invullen kan leiden tot schrapping uit de resultaten. 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven