Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
24 april 2013
North Sea Open Kite

 Beste Courserace-kiters, 

De North Sea Open staat op onze kalender op 11 en 12 mei aanstaande. Teneinde een goede organisatie te kunnen bieden vragen wij jullie om vooraf aan te melden op onze website. Let op; indien het minimum aantal deelnemers van tien weeks vooraf niet gehaald wordt zal de wedstrijd niet doorgaan. Dit naar voorbeeld van Internationale wedstrijden vroeger dit jaar. Wij hopen dat wij op jullie begrip kunnen rekenen dat het dus een onhaalbare kaart is om met minder dan tien deelnemers dergelijke organisatie te bieden. Momenteel slechts twee inschrijvingen!! Men vertelle het voort...

Wedstrijden 2013 Goed Nieuws!

 In aanloop naar het 150 Jaar Bal zal op elke wedstrijd dit jaar 1 Gratis Diner voor dit bal verloot worden. 
Ook krijgt elke deelnemer aan een RBSC-wedstrijd dit jaar de kans om zijn naam in een gesloten Urne stoppen, tijdens het Bal op 16 november zal er dan 1 naam uitgeloot worden die de absolute hoofdprijs zal winnen.

 

Gelieve voor volgende wedstrijden vooraf in te schrijven:

INSCHRIJFFORMULIER

11 mei
One Up Cup
Dit is een wedstrijd voor alle eenmanscatamarans. De eerste start is voorzien om 13H. Vermoedelijk zal dezelfde startlijn gebruikt worden als de kite-courseracers.

 

11 en 12 mei
North Sea Open Kite ( NSO)
De NSO is voor kiters een begrip sinds 2002. In die tijd echter voor de freestyle-discipline tegenwoordig voor raceboard-kiters. Dit is de discipline waarbij zo snel mogelijk een parcours wordt afgelegd. Vooral snel opkruisen en afkruisen is de kunst. 
Het schouwspel van al die kites dicht bij elkaar op het water is de moeite om te komen zien.
Zaterdagavond is er barbecue en embiance voorzien.
Prijsuitreiking is vermoedelijk op zondag omstreeks 17H.

 

25 en 26 mei
North Sea Series F18-F16
Een zeilregatta voor alle catamarans die in de categorie F16 of F18 vallen. Dit zijn tweemans-catamaran van respectievelijk 16 of 18 voet lang die onder bepaalde beperkingen gebouwd zijn, het is als het ware de koninginne-klasse van de sportcatamarans. Traditioneel zijn er verschillende nationaliteiten aan de start die meestal uitdraait op een strijd tussen Fransen, Nederlanders en Belgen.
Eerste start op zaterdag om 13H. Prijsuitreiking is vermoedelijk op zondag omstreeks 17H.

 

1 juni:
Zeeschelde
Deze lange-afstandswedstrijd is open voor alle catamarans. Er zijn twee reeksen voorzien waarbij we bij de eerste reeks zover mogelijk de Schelde opvaren; ( lees: in de buurt van Breskens) Ter plaatse is er een natje en droogje voorzien voor alle deelnemers. De tweede reeks brengt ons terug naar onze vertrekbasis te Duinbergen.
Dit is een uiterst toegankelijke wedstrijd voor zowel de doorwinterde wedstrijdzeiler als de beginnende recreant. Meestal zijn er een vijftigtal deelnemende boten. Een tiental motorboten begeleid de vloot heen en terug.


21 juli:
Zwinrace.
In samenwerking met de RBSC-basis van Het Zoute wordt op onze Nationale Feestdag de Zwinrace gevaren. Dit is een lange afstandsregatta open voor alle klassen, dwz Lasers, 420-470-505, patins, windsurfers, kitesurfers en cata’s, ze verschijnen allemaal aan de start. Er zijn twee races voorzien waarbij de eerste ons naar Het Zwin brengt, met de tweede race komen we terug. In Het Zwin zelf wordt er een schitterend buffet aangeboden. Bij deze wedstrijd is er een briefing om 11H op het strand, zowel in Duinbergen als in Het Zoute, de eerste start is kort daarna ergens in de omtrek van de Meetpaal MOW 2. Prijsuitreiking wordt zo vlug mogelijk na aankomst gehouden, meestal rond 18h.
Pittig detail: na de prijsuitreiking heffen we ons glas op onze Nationale Feestdag.

 

 


27 en 28 juli
Belgisch Kampioenschap Hobie Cat
Werelds meest voorname catamaranconstructeur houdt sinds jaar en dag zijn Nationaal Kampioenschap te Duinbergen. Enkel boten van het merk Hobie Cat zijn toegelaten. Dit is een regatta waar we de verschillende Nationale jeugdteam aan deelnemen. Er zijn aparte starten per model. Ook minder ervaren zeilers kunnen hier aan deelnemen. Eerste start i s voorzien om 13h00. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag omstreeks 17H00.


10 en 11 augustus
VIVIUM Sailing Trophy
Een fantastische wedstrijd die geörganiseerd wordt in pure traditie van “ FUN”. De meeste starts zijn van het “Le Mans”-type, sommige boeien zijn te ronden OP het strand, etc…Het parcours is verspreid over de hele Knokse kust.
Enkel Hobie Cat 16 zonder spinakker kan deelnemen. Er is mogelijhkheid tot het huren van dergelijke boten.
Eerst start is zaterdag om 13H00, Zaterdagavond is er barbecue en party! Zondag is de eerste start voorzien om 12H00.


3 augustus
Papy’s Race.
De Papy’s Race is een thema wedstrijd. De deelnemers krijgen een heel eenvoudig parcours voorgeschoteld. De minimum leeftijd aan boord moet 80 jaar zijn, daarom mag men met drie personen zeilen. Er is een fantastische prijzenpot. Er zijn speciale prijzen voorzien voor de oudste crew, de ludiekste volgens het thema. Na de prijsuitreiking is er een geweldig feest met Live Music!
Dit jaar is het thema : Love
Niet deelnemen is onaanvaardbaar!! Hehe

 

13-14-15 september
RBSC-Extreem.
Dit is een catamaranregatta voor de expert-zeiler.
Niets houdt ons tegen, geen sluizen, geen volle zee, geen 12h onophoudend racen, geen nacht. Door de aard van deze wedstrijd is het aantal deelnemers beperkt tot 15. Een pittig detail: deelnemers zijn verplicht om in tenten te slapen. Onderlegd zijn in het navigeren is een absolute must. De route wordt pas op moment van start medegedeeld. De route kan gerust langs Engeland zijn! Een escorte van top reddingsboten en crew vergezellen de vloot om alles binnen het veilige te houden.
Vooraf op de clubwebsite is aangeraden. www.rbsc.be ( inschrijvingen zijn onder voorbehoud aanvaard, een commissie bepaald of u voldoende capaciteit bezit om deel te nemen)

28 september
Clubkampioenschap RBSC
Een wedstrijd waarbij zowel de leden van onze strand bassisen als de leden uit de jachthaven van Zeebrugge deelnemen. Er wordt gestreden voor de titel van clubkampioen, een titel om waardig te dragen op zee, aan de toog of aan de haard en dit een jaar lang. ’s Avonds is er een bbq voorzien, dit tijdens de prijsuitreiking, we wensen er een groot zeilfeest van te maken. De wedstrijd is zeker toegankelijk voor ieder zeiler. De gebruikte procedures en parcours zijn eenvoudig en overzichtelijk.
Vooraf inschrijven op de clubwebsite is aangeraden. www.rbsc.be
De dag zelf dient men dan enkel aan te melden op een van onze secretariaten, in Zeebrugge vanaf 9uur en op de beachclubs vanaf 9u30.
 

 

5-6 oktober
Belgisch Kampioenschap F16 – F18
Een zeilregatta voor alle catamarans die in de categorie F16 of F18 vallen. Dit zijn tweemans-catamaran van respectievelijk 16 of 18 voet lang die onder bepaalde beperkingen gebouwd zijn, het is als het ware de koninginne-klasse van de sportcatamarans. Aangezien dit kampioenschap “open” is zijn er verschillende nationaliteiten aan de start die meestal uitdraait op een strijd tussen Fransen, Nederlanders en Belgen.
Eerste start op zaterdag om 13H. Prijsuitreiking is vermoedelijk op zondag omstreeks 17H.
 

 

 

 


 

Webcam-Clubmast

 Onze clubmast heeft een grondig onderhoud gekregen en met deze gelegenheid hebben we hem ook verplaatst. Nu is hij te zien op onze webcam.

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven