Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
25 april 2013
Mei nadert

Beste leden en vrienden ,

Op deze zonnige dag wens ik solidair te doen en zet mij ook achter mijn computer , niet om jullie te willen verbergen dat het hier stralend weer is en dat de dagen met zon en warmere dagen steeds frequenter voor komen , maar enkel om jullie toch op de hoogte te houden van de gebeurtenissen


Ons programma voor basis het zoute ziet er  de volgende weken als volgt uit :


- Ieder weekend op vrijdagavond is er steeds spaghetti voorzien , een seintje voor vrijdag is natuurlijk welkom , zodoende zijn we voorzien .
- Vanaf mei starten onze eerste bbq’s , en dit op zaterdag avond , inschrijven is hier een must .
- Natuurlijk zijn wij nog steeds paraat op woensdagavond voor de zeilavond maar deze is spijtig genoeg nogal vergeten bij de leden : dit is een avond midden in de week die alle leden toelaat om langer te zeilen of later te beginnen zeilen , een volledige rustpauze en ontspanning midden een werkweek , waarom niet ?


- Op 5 mei hebben we de eerste training voor , geen wedstrijd maar we leggen wel een parcours uit en geven een paar starten , ideaal om er terug in te komen of om een eerste kennismaking te doen met het ronden van boeien. Wij doen dit ook in de namiddag om jullie alle tijd te geven , hopelijk beantwoorden jullie onze organisatie met velen .
 

Verder zijn wij steeds paraat op de club om jullie te verwelkomen , en nu de temperaturen hoger worden en dit ook van het water mogen jullie er aan beginnen en kunnen we het zeilseizoen starten ...

Gelieve aandacht te besteden aan volgende paragraaf , dit is een unieke gebeurtenis :

Admiraal zeilen 30 juni

Zoals jullie zullen kunnen lezen in onderstaande tekst hopen wij op een grote opkomst met veel boten op het water , dit is een eer aan de club , aan de medewerkers , het bestuur maar ook aan jullie zelf die deel uitmaken van één van de oudste zeilclubs . Er zal een parade worden gevaren voor Knokke waarbij alle eigenaars van kites , catamarans , zwaardboten , surfers , yachten  kunnen aan deelnemen , nadien volgt er ook een parade in Zeebrugge waar wij nadien kunnen naar toe gaan en waar dan de jachten nog een eerbetoon houden .

Meer informatie volgt op de website alsook via mails

vele groeten en tot later

sven

ADMIRAAL ZEILEN OP 30 JUNI 2013

De traditie van het admiraalzeilen gaat terug tot in de Gouden Eeuw van de Lage Landen. De admiraals maakten na elke zeeslag een inventaris op van hun schepen en bemanningen. Daarom passeerden de schepen per eskader in rechte lijn het admiraalschip. De bemanning stelde zich goed zichtbaar aan dek op. Zo konden de gezagvoerders bepalen hoe hun vloot er aan toe was.

De eskaders kunnen het admiraalschip niet passeren zonder een gepaste groet te brengen. Dat gebeurde door het strijken van de fok (voorzeil) op het moment dat het eskader het admiraalschip passeerde.

Het admiraalzeilen in het teken van de RBSC 150 Jubilee is een eerbetoon aan de vele jachten die de club faciliteert. Alle zeiljachten, motorjachten, zwaardboten, catamarans, kiters en windsurfers van de club en bevriende clubs zijn uitgenodigd om deel te nemen!

Deze parade met saluut door Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Filip en Prinses Mathilde zal plaatsvinden in Zeebrugge op zondag 30 juni 2013 en gevolgd worden met een receptie aan het clubhuis Alberta in Zeebrugge.

We nodigen jullie alvast uit om jullie nu reeds in te schrijven voor dit plechtig en belangrijk moment van de Royal Belgian Sailing Club.

Voor inschrijvingen gelieve deze link te volgen :


http://www.rbsc.be/nl/wedstrijden?oper=inschrijvingsformulier,wedstrijd=568

 

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven