Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
11 augustus 2013
Zeewijding Knokke-Heist

Komende donderdag 15 augustus  kan wel eens de happening van het jaar worden. Er worden een tweehonderdtal boten verwacht. De plechtigheid duurt ongeveer 20 minuten en kent zijn hoogtepunt om 12 uur stipt wanneer Dirk Demaeght, aalmoezenier van de zeevisserij, de zee en de ronddobberende vissers- en pleziervaartuigen zegent.We vertrekken uit Het Zoute  om 10H30 en we zijn terug om 13H00. Nadien worden jullie getrakteerd op een glaasje bubbels of frisdrank , aangeboden door de gemeente Knokke-Heist !!

Hoe meer zielen op het water hoe beter , ook mag je op dit moment toeteren op het water of vuurpijlen afschieten . ( opgelet kennis van gebruik is wel vereist )

Er zijn wel enkele praktische richtlijnen te volgen en de instructies van de aanwezige begeleidingsschepen dient zeker te worden opgevolgd.

  1. Het primair marifoonkanaal is 77 en bij overbezetting wordt overgeschakeld op kanaal 8.
  2. Marineschip VALKCKE is aanspreekpunt in geval van incidenten.
  3. Jachten mogen zich begeven in de nabijheid van dit marineschip maar dienen buiten de zone te blijven die bestemd is voor de catamarans en dinghies. Ook sportvissers en RIBS dienen uit dit parcours te blijven en dienen in de nabijheid van marinschip VALCKE te blijven in de jachtenzone.
  4. Om stipt 12:00 worden de waterspuiters aangezet. Let er op niet in deze neerslagzone te varen aangezien het om een zeer groot debiet gaat dat voor problemen kan zorgen.
Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven