Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
04.02.2014
Les geven zomer 2014

Het is nog volop winter maar wij zijn al druk bezig de zomer van 2014 voor te bereiden!

Net als alle jaren, bekijken we in de winter altijd wat beter kan en hoe we verder kunnen groeien.

Vorig jaar was een van de evoluties, dat de lesgevers in verschillende niveaus en functies zullen onderverdeeld worden aan de hand van hun ervaring, kunnen en opleidingen. Zo zullen bijvoorbeeld lesgevers met een VTS brevet (initiator of instructeur) een financieel voordeel en zij die het monitorenweekend volgen, een voordeel op hun collega's. Lees hieronder hoe je nog dit voorseizoen je initiatordiploma kan halen! Vergeet zeker ook je stageformulieren niet binnen te brengen en af te ronden om je diploma volledig af te ronden.

In 2014 hebben we het scholingsaanbod van voor- en naseizoen iets aangepast door nu ook zeilsessies aan te bieden. We denken dat dit een leuk aanbod is voor de klanten, maar vooral ook zeer leuk om als monitor te geven. De bedoeling is om zo veel mogelijk mensen het water op te hebben en plezier te beleven! We baseren ons een beetje op het principe van de zeilstages tijdens de zomervakantie.
De sessies zullen gegeven worden per halve dag: zaterdagnamiddag in het Zoute en zondagvoormiddag in Duinbergen. De privélessen bieden we ook nog steeds aan, maar op beperktere uren.
Deze formule maakt het voor jullie misschien ook aantrekkelijker om tijdens het weekend les te geven en studies of andere activiteiten te combineren daar het maar over een halve dag gaat.

We organiseren op 12 & 13 april ook een monitorenweekend in Knokke-Heist waar we alle lesgevers verwachten. Het monitorenweekend zal ook dienen als een criteria van opleiding bij de onderverdeling van de lesgevers. Dit weekend nemen we even de tijd om jullie de werking van de zeilschool uit te leggen en kunnen we onszelf nog wat bijscholen. Maar wat vooral primeert dat weekend is om samen het zeilseizoen goed in te zetten en al onder elkaar van onze sport te genieten! We gaan vooral veel proberen zeilen, wedstrijdjes houden etc. Er kan voor overnachting gezorgd worden en zaterdagavond voorzien we een diner waar we allemaal samen klinken op het nieuwe seizoen. Meer info over het programma van het monitorenweekend volgt nog.

Via deze link vinden jullie het formulier dat jullie ons voor 1 maart ingevuld terug mogen sturen naar laurent@rbsc.be om jullie aanwezigheid op 12 & 13 april te bevestigen en jullie beschikbaarheid voor dit seizoen door te geven. Let op, de file bestaat uit twee tabbladen!

Initiator diploma behalen

Hoe initiator worden?

Om de cursus te kunnen volgen dien je 17 jaar oud te zijn en in het bezit van het evolutie 1 en 2 brevet te zijn.
De cursus zelf bevat in totaal 4 modules die afgewerkt dienen te worden:

- Module 1: Algemeen gedeelte dat voor alle sporten hetzelfde is. Dit omvat veilig sporten en didactiek en wordt op verschillende plaatsen in Vlaanderen gegeven. Deze module neemt slechts twee dagen in beslag.

- Module 2 & 3: Sportspecifieke modules. Deze module voor catamaranzeilen wordt in april dit jaar VVW Heist gegeven.

- Module 4: Stagemodule. Dit gebeurt tijdens je eigenlijke lesgeven gedurende de zomerstages.

Inschrijven voor de cursus en kijken naar de verschillende data doe je via volgende link.
De initiatorcursus vind je bij sporttakgerichte opleidingen. Onthou dat je module 1 ook bij een andere sporttak kan volgen, voor module 2 & 3 dien je te zoeken bij de categorie zeilen. Zo kom je dan via catamaranzeilen terecht bij de cursus die wij in Duinbergen organiseren.

Wacht zeker niet te lang om je in te schrijven!

Meer info nodig?
Aarzel niet en neem contact op met Laurent: 0474/04.09.35 of laurent@rbsc.be .
 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven