Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
17 februari 2014
De eerste fase van de baggerwerken is afgewerkt.

Beste leden,

Bedankt voor jullie medewerking tijdens het verleggen van de boten.

Het was vorige week een drukke week. De pontons C; D en E werden opnieuw gemonteerd. Alle boten van F; G en H werden verplaatst - ook dankzij jullie medewerking - en om de week af te sluiten werden ponton F en H gedemonteerd.

De baggeraar is nu bezig het stuk tussen de 2de en de 3de loopbrug te baggeren en te saneren.

Wat is voor jullie van belang?

  • Lag je aan de F; G of H steiger, dan is je boot verplaatst naar de C- en E-steiger.
  • We zijn nog de laatste plankjes en goten aan het monteren. Als je op de steiger komt, wees voorzichtig! Er zijn nog losliggende onderdelen. Tegen het einde van de week hopen we alles netjes afgewerkt te hebben.
  • Er is elektriciteit op de A-B-C-D steiger. Op de E-steiger enkel aan de paaltjes aan de Noordzijde. (Om praktische redenen kan het zijn dat de andere paaltjes pas aangekoppeld zullen worden begin maart)
  • Water is er op de A-B en D-steiger. De C-steiger wordt in de loop van de week opnieuw aangesloten. De E-steiger zal moeten wachten tot begin maart.
  • Bij het verleggen van de boten viel het af en toe op dat er wat boten bij zijn met versleten meertouwen of fenders. Ik zou toch aanraden deze tijdig te vernieuwen. Een fender die gescheurd is, zal je boot tijdens zwaar weer niet meer beschermen. Meertouwen die niet meer rekken zullen de windstoten niet meer opvangen.
Datum FUNrace gewijzigd.

De FUNrace, waarmee we iedereen warm willen krijgen om af en toe eens een wedstrijd mee te zeilen, is verplaatst.

Tijdens het plannen van de kalender zijn de verkiezingen ons ontgaan. De nieuwe datum is 12-13 juli 2014.

Zoals reeds aangekondigd gooien we het over een andere boeg. We helpen onervaren wedstrijdzeilers aan wat ervaring en ervaren zeilers; en we laten de hardcore wedstrijdzeiler zich eens uitleven op verschillende boten.

Zo is het onder meer de bedoeling meer inzicht te geven in bijvoorbeeld de startprocedure, zodat je die vol zelfvertrouwen aan kunt gaan.

Code Februari - Maart

Code ferbuari: 0214 (+ belletje)
Code Maart: 3333 (+ belletje)

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven