Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
18 Maart 2014
RBSC neemt deel met VIER basissen.

 Maar liefst 95 procent van de Noordzeevogels zit met plastic in de maag. Over de hele wereld sterven elk jaar anderhalf miljoen zeedieren door te stikken of verstrikken in plastic en als kers op de taart eten wij ons eigen afval weer op. De zee-afvalberg en de vernietigende gevolgen voor mens en milieu worden steeds beter in kaart gebracht maar nemen helaas niet af.

Om het tij te helpen keren slaan Eneco en 15 Belgische surfclubs op de eerste zondag van de lente de handen in elkaar om grote schoonmaak te houden op ons teerbeminde strand. Met de Eneco Clean Beach Cup neemt ons land voor de vijfde keer deel aan de strandopruimactie die Surfrider Foundation Europe wereldwijd voor de 19de keer organiseert.Zoals elk jaar nemen wij terug deel aan de wereldwijde actie tot het opruimen van al onze stranden. Dit jaar zal dit plaats vinden op 23 maart. Schrijf deze datum alvast in uw agenda. 

Dit jaar worden ook binnenwateren en havens betrokken waardoor wij dit jaar met vier basissen deel te nemen aan deze actie. ( Duinbergen, Het Zoute, Heusden en Zeebrugge) 

Daarom deze oproep aan jullie : op zondag 23 maart om 13.30u afspraak op de club om samen gezellig de stranden, de haven of de plas op te ruimen van alle afval. Leden , vrienden en kids welkom ...

 

Wij zorgen voor alle benodigdheden. 

Start nieuwe seizoen

 Beste leden en vrienden ,

Het is zo ver. We zijn bijna klaar om aan een nieuw zeilseizoen te beginnen. Dit jaar bieden wij als bij wijze van test de mogelijkheid om uw boot op het strand te plaatsen vanaf heden. Dit is bedoeld voor diegenen die werkelijk van plan zijn te zeilen in de maand maart. Er worden voorlopige ligplaatsen toegewezen. Aangezien de zeewatertemperatuur momenteel nog maar 8 graden is, wordt er verwacht dat jullie tip-top in orde qua veiligheidsuitrusting zoals GSM, vuurpijlen, droogpak,peddels, anker, kompas. 

In begin van april worden de definitieve ligplaatsen toegekend. Waar het mogelijk is, krijgt iedereen zijn gebruikelijke ligplaats terug.

Zaterdag 19 april om 17h heffen we het glas op een nieuw seizoen. Jullie zijn natuurlijk allen van harte welkom.

0ok dit jaar terug een boordevolle kalender met activiteiten , van trainingen tot raid ( lees uitstappen ) , wedstrijden en ook sociale evenementen.

Hierbij de link naar onze wedstrijdkalender. Gelieve vooraf in te schrijven via deze link!

 

 

Iduathlon 26 april

Beste sporter!

Nog 100 plaatsen voor de 4de editie van de spectaculaire Aragas iDuathlon. Op 26 april 2014 staat er zo'n 350 man aan de start van de grootste beach offroad duathlon in België, die vaak omschreven wordt als "kort maar krachtig".

Ook dit jaar opteren we voor een sprintversie 5 km lopen / 22 km MTB en 2,5 km lopen. Dit allemaal op en rond het strand van Duinbergen (Knokke-Heist).

De start, finish en wisselzone zijn ter hoogte van onze club.

Inschrijven kan ENKEL VOORAF op www.iduathlon.be. Daginschrijvingen zijn niet van toepassing! Er zijn nog 100 plaatsen.

Prijzenpot

Mede dankzij onze partners, kunnen we dit jaar een serieuze prijzenpot van 1000 euro CASH aanbieden, we zijn er dan samen met hen alvast van overtuigd er een geslaagd evenement van te maken.s

— See you @ the beach.

Jaarlijkse Algemene Vergadering

 Dit jaar wordt onze Algemene Vergadering van onze club gehouden op 26 april te Langerbrugge om 16h.

Alle leden en sympathisanten welkom

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven