Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
18 Maart 2014
RBSC neemt deel met VIER basissen.

Beste leden en vrienden , 

Komend weekend is het zover , wij zijn operationeel qua clubhuis betreft en openen dan ook de deuren voor een zonovergoten dag ( voorspelling 19 ° )op zondag ,  maar ook met een doel nl het bewust maken van ons of van sommigen hun gedrag tov de natuur en daarom plannen we samen met  alle clubs , waaronder 4 van de RBSC , een sensibilisering en opkuis , afspraak om 13u30 op de club op zondag 23 maart , vrienden , kinderen , familie welkom ....

Bij deze een woordje uitleg :

Maar liefst 95 procent van de Noordzeevogels zit met plastic in de maag. Over de hele wereld sterven elk jaar anderhalf miljoen zeedieren door te stikken of verstrikken in plastic en als kers op de taart eten wij ons eigen afval weer op. De zee-afvalberg en de vernietigende gevolgen voor mens en milieu worden steeds beter in kaart gebracht maar nemen helaas niet af.

Om het tij te helpen keren slaan Eneco en 15 Belgische surfclubs op de eerste zondag van de lente de handen in elkaar om grote schoonmaak te houden op ons teerbeminde strand. Met de Eneco Clean Beach Cup neemt ons land voor de vijfde keer deel aan de strandopruimactie die Surfrider Foundation Europe wereldwijd voor de 19de keer organiseert.

Dit jaar worden ook binnenwateren en havens betrokken waardoor wij dit jaar met vier basissen deel te nemen aan deze actie. ( Duinbergen, Het Zoute, Heusden en Zeebrugge) 

 

Wij zorgen voor alle benodigdheden. 

groeten 

sven 

Jaarlijkse Algemene Vergadering

 Dit jaar wordt onze Algemene Vergadering van onze club gehouden op 26 april te Langerbrugge om 16h.

Meer nieuws komt nog bij andere nieuwsbrieven ...

Alle leden en sympathisanten welkom

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven