Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
9/4/2014
Openingsdrink RBSC op 19/4

Op zaterdag 19 April geven wij officieel het startschot van het seizoen 2014. U kan terecht op de basissen Duinbergen, Het Zoute, Heusden en Zeebrugge om samen het glas te heffen op een fantastiche zomer.

Verdere uitleg (wat, waar, wanneer) volgt nog via de newsletter van uw basis. Plaats het alvast in uw agenda: 19 April = Openingsdrink

Algemene Vergadering + Afscheid Commodore André Annicq

Dit jaar zal onze Algemene Vergadering doorgaan op Zaterdag 26 April om 16u30 in onze basis te Langerbrugge. Alle RBSC leden zijn uiteraard van harte welkom.

Aansluitend op de vergadering is er de traditionele receptie & Sailing Dinner in het Clubhuis Sailing Queen te Langerbrugge. DE gelegenheid om uittredend Commodore André Annicq te vieren en te bedanken voor zijn jarenlange inzet als Commodore van de RBSC.

Inschrijven voor de walking dinner kan vanaf nu op info@rbsc.be en via storting op het rek. n° 290-0539350-51 van de RBSC met vermelding van naam, 32,00€pp drank niet inbegrepen.

De Biche komt terug - Le Retour du Biche

De Commodore en de leden van de Raad van Bestuur van de Royal Belgian Sailing Club nodigen hun leden en sympathisanten uit op de terugkomst van “Biche” in Zeebrugge, zaterdag 24 mei om 11.00 uur in het clubhuis Alberta. Mijnheer Charles Leten en “Les Amis du Biche” zullen ons met vreugde “Biche” laten herontdekken, de laatste tonijnvisser van het eiland Groix die de geschiedenis van de RBSC markeerde tussen 1955 en 1970.

Programma :

  • 11.00 : Welkom in het clubhuis « Alberta »
  • 11.30 : Aankomst van Biche langs zee
  • 11.30 – 12.30 : Bezoek Biche op steiger A
  • 13.00 : Receptie in het clubhuis Alberta

Adres : RBSC Clubhuis Alberta, Omookaai 1, 8380 Zeebrugge
Gelieve uw komst te bevestigen voor 21 mei 2014, nicky@rbsc.be

Meer info.

-----------

Le Commodore et les membres du Conseil d’Administration du Royal Belgian Sailing Club invitent leurs membres et sympathisants au retour de « Biche » à Zeebrugge, samedi 24 mai à 11.00 heures au Clubhouse Alberta. Monsieur Charles Leten et « Les Amis du Biche » nous ferons la joie de redécouvrir « Biche », le dernier thonier à voile de l’isle de Groix qui marquera l’histoire du RBSC entre 1955 et 1970.

Programme :

  • 11.00 : Bienvenue au clubhouse « Alberta »
  • 11.30 : Arrivée de Biche par la mer
  • 11.30 – 12.30 : Visite de Biche sur le ponton A
  • 13.00 : Réception au clubhouse Alberta

Adresse : RBSC clubhouse Alberta, Omookaai 1, 8380 Zeebrugge
Réponse s.v.p. avant le 21 mai 2014, nicky@rbsc.be

Plus d'info

RBSC lidkaart 2014

De lidkaarten voor 2014 zijn helaas niet nog verstuurd, we zijn namelijk zelf aan het wachten op de zeillicenties. De Federatie heeft ons laten weten dat ze eind deze week klaar zullen zijn. Van zodra deze in ons bezit zijn, sturen we ook de lidkaarten op. Mocht u voor een wedstrijd dringend een licentie nodig hebben: contacteer ons, dan zorgen wij voor een voorlopige licentie. Alvast onze excuses.

De zee zoals ik ze zag - La mer comme je la voyais

Van 12 April tot 11 Mei 2014 zal u in het clubhuis Alberta terechtkunnen om werken te bewonderen van Kunstenaar Charles Emmanuel Schelfhout. Deze man werd 9 jaar geleden getroffen door retinapigmentosa. Deze oogaandoening belette Charles echter niet om zijn passie verder te zetten. Dankzij een videovergrootglas is het voor hem nog steeds mogelijk om maritiem geïnspireerde kunstwerken te maken.

Kom ze bewonderen in Clubhuis Alberta, te Zeebrugge.

Meer info

Plus d'info

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven