Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
6 juni 2014
Benieuwd om de windmolens van dichtbij te zien?

Als je de windmolens eens van dichtbij wil zien, op een veilige manier, dan moet zaterdag 21 juni in je agenda gegraveerd worden.

We organiseren zowel voor de motorboten als voor de zeilboten een activiteit.

De zeiljachten gaan er in wedstrijdvorm naartoe, de motorboten via enkele waypoints.

De Double Trouble: 2handed wedstrijd start ter hoogte van de WK14, gaat recht naar de windmolens (CPE) en keert terug met finish ten Westen van de WK11. Aangezien de wedstrijd voor alle zeilers is, wordt de finishlijn niet gesloten.
Om dit praktisch op te lossen is er een finishschip tot rond 17u, vanaf dan gaan we over op de fotofinish ( je belt op wanneer je de WK11 passeert en neemt een selfie met het uur, ter hoogte van de boei). het wedstrijdparcours is ongeveer 23.5 Nm.
Briefing aan het havenkantoor om 9u30.
Uiteraard wordt rekening gehouden met de weersomstandigheden en behoort een eenvoudig kustparcours ook bij de mogelijkheden als dat nodig is.
Schrijf je in en maak er een leuke dag van!

De raid voor motorboten start ook aan de WK14, leidt dan naar de W1, CPE, CPS en WK11. Dit parcours is 30 Nm.
Dit is de kans om eens een relatief verre trip in zee te maken met begeleiding.
Schrijf je daarom nu in.
Briefing aan het havenkantoor om 9u45.

VEILIGHEID: zoals jullie weten is het stukje voor onze deur een van drukst bevaren routes wereldwijd. Daarom willen we er de nadruk op leggen dat je:

  • Altijd goed de wacht houdt, die gigantisch grote schepen komen aangevaren aan snelheden die soms dicht tegen de 20 knopen liggen.
  • Bij het oversteken van een scheepvaartroute steeds zo snel mogelijk en zo kort mogelijk oversteekt.
  • De CPE en CPS niet mag ronden, aangezien je daardoor in de EXCLUSION ZONE komt (dat is niet alleen verboden, er worden ook flinke boetes gerekend). Voor de motorboten vragen we dus ten zuiden te blijven. Voor de zeiljachten zal de GIF iets voor de CPE liggen zodat je de GIF kan ronden dicht bij de CPE.
Cruiser Rating

Omdat jullie allemaal met een andere boot varen, zijn de resultaten niet eenvoudig te berekenen. Al jaren gebruiken we voor onze clubwedstrijden de CR-rating. Nu moet je die natuurlijk wel aanvragen, dat doe je via cruiserrating.be.
Dat doe je best bij aanvang van het seizoen, NU DUS! als je dat eenmaal gedaan hebt, kun je zorgeloos deelnemen aan al onze wedstrijden.

Komende activiteiten

21 juni: Double trouble
21 juni: Motorboot Raid

28-29 juni: Light Vessel Race

12-13 juli: Fun Race
12 juli: Dansen in de Alberta

29 Juli: Lazy Sunday

code juni

Code Juni 6666 (+ belletje)

Code Juli 4774 (+ belletje)

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven