Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
14 juli 2014
Heel veel tevreden gezichten afgelopen weekend

Jullie enthousiasme voor het nieuwe concept van de FunRace was hartverwarmend.

We hadden Hans Bouscholte gevraagd om een cursus/briefing voor te bereiden voor zeilers die niet veel ervaring hadden met wedstrijden. Het uur dat gepland was, bleek ruim onvoldoende voor de kennis die Hans ons wilde overmaken. Alle aspecten kwamen aanbod en er werd ingespeeld op de situatie van de leden. Het werd een boeiende voormiddag op maat van de aanwezigen.

Met een beetje vertraging gingen we dan het water op. Daar werd het team van Alegria verdeeld over de verschillende deelnemende jachten om aan boord hun ervaring te delen. Door middel van een rib werd die crew van de ene naar de andere boot overgebracht, meestal tussen de races door, soms ook tijdens een race.

Het weer was ideaal en op een kort parcours (nauwelijks 500 meter) werden de jachten onder lichte druk gezet om hun uiterste best te doen op een windward-Leeward. De starten werden steeds beter, de 7de start zag er zelfs al professioneel uit. Ook het finishen werd beter en alles dat ertussen zat leek vlotter te gaan. We zagen op die enkele honderden meters zelfs af en toe een spinakker openvouwen.

Naast de crew die onboard hielp was Hans ook hier op het water om tussen de jachten te varen, advies te verstrekken en te filmen.

De zeildag eindige met een debriefing die gebaseerd werd op de videobeelden die tijdens het zeilen werden gemaakt. Hier werden heel concreet problemen opgeworpen, waar steeds een antwoord op kwam. Het bleef boeien en ware het niet dat er nog een feestje was, het ging tot een gat in de nacht duren.

Zo komen we bij het feestje: Een paar maanden geleden kwamen enkele leden met het voorstel een dansfeest te organiseren. Na wat puzzelen met datums kwamen we op 12 juli uit, temidden van de FunRace. De leden (Om ze te bedanken loop je tot het einde van de C-steiger, daar zul je ze vinden rond een tafeltje met heerlijke hapjes) hadden een duidelijk plan, lekker eten en dansen in de Alberta. De Crew van de Alberta had weer heerlijk gekookt, nadat de grote potten huisgemaakte chocolademousse uitgelikt waren bracht een live-band er onmiddelijk de sfeer in. Stilzitten werd plots moeilijker dan dansen. Aansluitend naaide de DJ de plaatjes nog fijntjes aan elkaar en zakte de zon gelukzalig achter de Alberta.

De zondag was het weer zeilen geblazen. Geen begeleiding meer, tijd om te tonen wat ze ervan bakten. Bij de eerste start was het fenomenaal, met mooie gecrontoleerde manoeuvres en allen dicht bij elkaar.
Dat had blijkbaar vleugels gegeven, want het enthousiasme tijdens de tweede start was niet te houden, met als gevolg: Zeven van de tien deelnemers te vroeg gestart. Even vermelden dat enkel de Wolf tijdens deze tweede start perfect over de lijn ging, helaas voor hen werd er een general recall gehesen en diende de derde start zich kort daarna aan.

Wat volgde was desatreus, een combinatie van heel sterke stroom en een schrik voor een vroege start maakte dat er slechts minuten na het startschot een boot de lijn kruiste. Wind en stroom zaten in elkaars verlengde en voor de helft van de vloot werd de startlijn een vaag teken aan de verre horizon. Met deze afknapper hielden we FunRace voor wat het was - nu er nog lachende gezichten te zien waren-, lieten we finishen wie gestart was en gingen we over naar de prijsuitreiking. De reslutaten vind je op de website.

Dit nieuwe verhaal wordt zeker nog vervolgd.
Reactie en opmerkingen kun je hier kwijt.

Lazy Sunday Sortie D'été

De volgende activiteiten zijn van een minder intense aard:

Lazy Sunday: Volgens het gekende recept doen we een korte uitstap - volgens de kaarten die nu op tafel liggen worde dat Oostende - daar voorzien we Bubbels & picknick op wandelafstand. om daarna terug te keren naar onze thuishaven. Dit gaat door op 27 juli en laten we afspreken rond 10u aan het havenkantoor. Inschrijven is noodzakelijk, zodat we voldoende kunnen verzien en kan ook per mail.

Sortie D'été, zal ons leiden naar de Oostkust van Engeland. Samengesteld uit de ruime ervaring van heel wat leden. Het hele programma is te lang om hier uit de doeken te doen, onder andere Brightlingsea en Heybridge Basin staan op het programma.

Het hele programma staat hier. Inschrijven kan per mail, maar liefst via de site.

Code Juli - Augustus

De code voor juli: 4774 (+belletje)
De code voor Augustus: 8888 (+belletje)

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven