Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
12 augustus 2014
4 Golden Anchors voor RBSC Zeebrugge

Dit voorjaar en deze zomer staan vooral in het teken van de service en kwaliteit in de jachthaven te verbeteren. Vandaar dat we ons engageren om kwaliteitslabels als de Blauwe Vlag en TYHA's Golden anchors na te streven.

De blauwe vlag richt zich vooral naar milieu en een stuk naar veiligheid.

De Golden Anchors gaan een stuk verder. Bij de Golden anchors wordt het volledige plaatje onder de loep genomen, onder andere de service en de kwaliteit van de service, de enquête die vorig jaar werd afgenomen werd door hen geëvalueerd en een mistery shopper is onlangs langs geweest.

De TYHA (The Yacht harbour association) stelt niet alleen normen vast voor die golden anchors, tijdens de audit wordt er ook veel advies gedeeld.

Hier hebben we aan gewerkt:

 • Bij het monteren van de pontons na de baggerwerken hebben we heel wat oneffenheden weggewerkt.
 • Er is een inhaalbeweging gemaakt om versleten pontonplanken te vernieuwen, dat blijft echter een eeuwigdurende opdracht. Bij het vernieuwen wordt meer aandacht besteed aan het verkleinen van de spleten bij pontonovergangen.
 • Er staan nu overal nieuwe haspels. Er werden stoppen opgezet, om de waterverspilling tegen te gaan. Helaas hebben vele stoppen al voetjes gekregen.
 • De haspels werden voorzien  van een veiligheidsadvies om de slang te laten leeglopen na gebruik en niet te gebruiken als drinkwater.
 • De ladders die er reeds 3 jaar hangen worden op dit ogenblik voorzien van stevige armsteunen. Daardoor kan het zijn dat er tijdelijk geen ladder hangt op de voorzien plaats. Let dus op!
 • Aanvullend hierop vragen we om je zwemtrap op je achtership bereikbaar te maken voor slachtoffers die in het water terecht komen. Bind je ladder niet vast en voorzie een touwtje die tot aan de waterlijn komt zodat die makkelijk kan naar beneden getrokken worden.
 • Olieabsorberend materiaal werd voorzien om, wanneer het misloopt, de vervuiling rond een boot te kunnen indammen.
 • Er kwamen ook duidelijke infoborden boven de twee loopbruggen.
15 Augustus: Zeewijding / Dag van de Vlaamse vis

Op 15 augustus is dag van de Vlaamse vis, er zullen dus heel wat gezellige eet- en drankstandjes te vinden zijn om en rond de jachthaven. Zo wordt o.a. een poging gedaan om het europees record Vissoep te breken.

Trouw aan de tradities willen we jullie warm aanbevelen om deel te nemen aan de Zeewijding van Knokke-Heist op vrijdag 15 augustus.

Hier kun je inschrijven.

De Zeewijding gaat door rond 12u voor het strand van Heist, Aansluitend worden de bubbels geserveerd aan het havenkantoor.

Martini en Brugge Marine Center trakteren.

 

Op zondag 17 augustus nodigt BMC in samenwerking met Martini & RBSC u uit voor een Beachparty op de zandbank te Breskens met een afterparty in de RBSC-jachthaven van Zeebrugge.


Programma :


• van 12 tot 17 hr voorziet Martini ons van Martini Bianco op "De Hoage Plaete" te Breskens. Bovendien krijgt elke aanwezige vrouw een gratis Martini-gadget.
• Van 17 tot 21 hr schenkt Martini ons Martini Royal in om de dag af te sluiten in ware Stijl. Dit op de Capelli Tempest 44 "Martini Bay" dewelke zal afgemeerd liggen aan het bezoekersponton in de RBSC-jachthaven te Zeebrugge.
Aarzel niet ons te contacteren indien u meer informatie wenst over deze activiteiten.

 

DIY-cup

Deze maand is er ook nog een zeilwedstrijd.

Het is een Single Handed "Do-it-yourself - cup" op 23 augustus. We zullen er een middellange coastal van maken, aangepast aan de weersomstandigheden en het singlehanded zeilen.

Wie vorige maand deelgenomen heeft aan onze Clinic zal kunnen uitpakken met zijn nieuwe kennis en vaardigheden en de rest achter zich laten. We varen de wedstrijd in CR-rating, dus vergeet niet op tijd je CR-rating aan te vragen, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Je zult die ook nodig hebben om op 27 september Clubkampioen te worden.

Inschrijven voor de DIY-cup doe je hier.

En terwijl we bezig zijn:

Inschrijven voor het clubkampioenschap doe je hier.

Parkeren op de rederskaai
 • De lokale politie verzocht ons vriendelijk jullie te vragen om tijdens een meerdaagse of langere vakantie de wagen op de Graaf Jansdijk te parkeren.
  Om in noodgevallen geen hinder te vormen is het mogelijk de autosleutel in een enveloppe bij de havenmeester achter te laten. Je kunt dan een blaadje achter de ruit leggen dat de bevoegde instantie het havenkantoor kan bereiken in zulke gevallen.
 • Hou er rekening mee dat er parkeerverbod geldt van donderdag 14 augustus om 06u00 tot vrijdagavond einde feesten voor het grootste deel van de Rederskaai. De Rederskaai zal ook volledig afgezet worden. De Alberta en het havenkantoor zijn wel bereikbaar via de Graaf Jansdijk.
Code

Code voor augustus: 8888 ( + belletje)

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven