Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
31 oktober 2014
Ushuaia - Zeilen aan het einde van de wereld

Op vrijdagavond 7 november om 20u00 organiseren we in Clubhouse Alberta de presentatie: Ushuaia - Zeilen aan het einde van de wereld (door Ariane Ceulemans).
In deze prachtige omgeving zijn oneindig veel interessante, adembedemende dingen te zien en te doen. Van luxueuze 4x4 ritjes en zeiltochten naar Kaap Hoorn of Antarctica, over het meer gewaagde kajakken in het Beagle kanaal, tot spectaculaire hikes en meerdaagse trektochten. Kortom, één van de mooiste plaatsen in de zuidelijke hemisphere. En dé plaats waar de meest avontuurlijke zeiltochten beginnen. Onder andere de tochten naar Kaap Hoorn, Antarctica en de Chileense gletsjers in het Darwin gebergte vetrekken vanuit Ushuaia.

De presentatie zelf bestaat uit 4 delen:
• Info over Ushuaia (ligging, klimaat, activiteiten)
• Ontdekking van Kaap Hoorn
• Uiteenzetting van de zeilreis die wij aanbieden
• Vragen en slot

Alle leden zijn van harte welkom, nadat ze hun komst bevestigen via dit mailtje vóór 5 november.
Tijdens de presentatie is de keuken open, er is dus de mogelijkheid om te eten.
 

Maak je klaar voor de winter.

Voor de meeste leden eindigt het zeilseizoen nu. Of je nu kiest om in het water te blijven, of op de kant te gaan, het blijft uiterst belangrijk om je boot voor te bereiden voor de winter.
De meeste watersportmagazines - zoals Varen - bieden in hun herstnummer checklists aan om je boot winterklaar te maken. Nu het nog aangenaam weer is zou ik willen aanraden om dat werk niet uit te stellen.

Ook dit jaar blijven meer dan 120 boten in het water in onze jachthaven. Dat we hier goede beschutting kunnen bieden bleek opnieuw tijdens de storm van anderhalve week geleden. Er viel geen noemenswaardige schade te melden.

Voorlopig blijft het water ter beschikking op de steigers, net als altijd blijft het water stromen tot wanneer er echte vorst wordt voorspeld.

Openingsuren winter

Tijdens de winter is het havenkantoor en secreteriaat open tijdens de weekdagen van 9u tot 17u. TIjdens de weekends van 10u tot 12u.

Code November

Code november: 1114 (+ belletje)

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven