Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
18.12.2014
Wil je ook deel uitmaken van het Youth RBSC Sailing Team?

Beste zeiler,

Zoals u misschien al wel weet, heeft de RBSC naast zijn zeilscholen ook een heuse jeugdwerking die zich specifiek richt op het wedstrijdzeilen. De RBSC hecht enorm veel belang aan haar Youth RBSC Sailing Team en dit team groeit alle jaren: niet alleen in kwantiteit, maar vooral in kwaliteit. Onze jeugdzeilers behalen dan ook meer en meer internationale wereldtitels.

Spreekt het catamaran wedstrijdzeilen jou ook aan? Heb je ook interesse om mee deel uit te maken van ons jeugdteam?

Op 17 januari om 15u organiseren we een info vergadering voor iedereen die interesse heeft in het Youth RBSC Sailing Team. Deze zal doorgaan in onze basis te Heusden in ons clubhuis 'De Windroos' op de Stapsteenweg 50 in Destelbergen.
Gelieve jullie aanwezigheid voor 14 januari te bevestigen naar laurent@rbsc.be.

Voor wie is het Youth RBSC Sailing Team bestemd?

- Alle gemotiveerde zeilers vanaf 12 jaar en tot 25 jaar die interesse hebben in het wedstrijdzeilen (het jeugdteam is geen zeilschool!)
- Lid zijn van de RBSC
- Minstens al 1 zeilstage, liefst catamaran, gevolgd hebben

Wanneer wordt er gezeild?

Via deze link vinden jullie de voorlopige kalender terug voor 2015. Er zijn 3 kalenders voor de 3 groepen op verschillende tabbladen (onderaan te kiezen).
De jongeren van 12 tot 16 jaar starten in de Dragoon groep met boten van de RBSC.
Na de nodige ervaring te hebben opgedaan of 16 jaar te zijn, stappen ze over in de C3 klasse (met een eigen boot) om nog later in de meest performante F16 klasse terecht te komen.

De Paasstage, een interne stage die doorgaat van 13 tem 17 april in Knokke, zal dienen als selectie voor al de nieuwe kandidaten die zich bij het Youth team wensen te voegen. Op het einde van deze stageweek wordt er geevalueerd wie verder kan doen in de trainingsgroep en wie zich eerst nog verder dient te perfectioneren in onze zeilscholen.

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven