Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
31 januari 2015
In deze Newsletter:
Mountainbike Beach Challenge
Start nieuwe seizoen, beachClean Cup
RBSC Party
Iduathlon
Inschrijvingen jeugdkampen
Kitereglementen
Algemene Vergadering
Mountainbike Beach Challenge LAATSTE KANS OM IN TE SCHRIJVEN.

Beste mountainbikefanaat,

De vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist organiseert op zondag 8 februari 2015 de 17de editie van de Mountainbike Beach Challenge.

Deelnemers die de uitdaging aangaan, hebben de keuze om het parcours van 16 km 1, 2 of 3 maal af te leggen. De zeer gevarieerde omloop waarbij dat de bikers de volledige kustlijn van in Duinbergen tot aan het Zwin volgen, is een aaneenschakeling van tonnen hard en zacht zand, tal van verrassende golfbrekers, de natuurlijke glooiingen van het Zwin en de steile macamdamhellingen in Duinbergen.
De groepsstart wordt gegeven om 10.00 uur op het strand t.h.v. RBSC Duinbergen.
Deelnemen aan de 16 km kan vanaf 13 jaar.
Deelnemen aan de wedstrijden over 32 of 48 km kan vanaf 15 jaar.
Er worden officiële uitslagen opgemaakt voor de dames & heren op de 32 en 48 km.
Inschrijven kan enkel vooraf via www.mountainbikebeachchallenge.be en dit tot en met maandag 2 februari 2015.
Daginschrijvingen zijn niet mogelijk. www.mountainbikebeachchallenge.be
Klik hier om het inschrijvingsformulier in te vullen en te verzenden !!!
De inschrijving is pas volledig wanneer je je administratief hebt aangemeld en je het inschrijvingsgeld hebt betaald. Het inschrijvingsgeld schrijf je voor 2 februari over op rekeningnummer BE95 0682 4652 8658 (BIC: GKCCBEBB) met vermeldig van je naam, voornaam en MBC 2015.
Deelnemers aan de Mountainbike Beach Challenge betalen € 16,00.
Deelnemers die zich op voorhand inschrijven, maar het inschrijvingsgeld niet betalen voor de wedstrijddag zullen in het wedstrijdsecretariaat € 20,00 moeten betalen.
Er is een totale prijzenpot van € 4.000 .
Met sportieve groeten

Start nieuwe seizoen, beach clean Cup

 Beste leden en vrienden ,
Het is bijna zo ver. We zijn bijna klaar om aan een nieuw zeilseizoen te beginnen. Vanaf 15 maart beginnen we met de heropbouw. Vanaf 1 april worden de definitieve ligplaatsen toegekend. Waar het mogelijk is, krijgt iedereen zijn gebruikelijke ligplaats terug.
Openingsdrink houden we op zaterdag 18 april om 18h heffen we het glas op een nieuw seizoen. Jullie zijn natuurlijk allen van harte welkom.
0ok dit jaar terug een boordevolle kalender met activiteiten, van trainingen tot raid ( lees uitstappen ) , wedstrijden en ook sociale evenementen.
Hierbij de link naar onze wedstrijdkalender. Gelieve vooraf in te schrijven via deze link!

Nieuw op de kalender is onze wedstrijd op 11 en 18 april.( zie foto) Dit is voor de "diehard- early-birds". Ben jij een DIEHARD-EARLY-BIRD ?

www.rbsc.be/nl/wedstrijden


Maar liefst 95 procent van de Noordzeevogels zit met plastic in de maag. Over de hele wereld sterven elk jaar anderhalf miljoen zeedieren door te stikken of verstrikken in plastic en als kers op de taart eten wij ons eigen afval weer op. De zee-afvalberg en de vernietigende gevolgen voor mens en milieu worden steeds beter in kaart gebracht maar nemen helaas niet af.
Om het tij te helpen keren slaan Eneco en 15 Belgische surfclubs op 22 maart de handen in elkaar om grote schoonmaak te houden op ons teerbeminde strand. Met de Eneco Clean Beach Cup neemt ons land voor de zesde keer deel aan de strandopruimactie die Surfrider Foundation Europe wereldwijd voor de 19de keer organiseert.Zoals elk jaar nemen wij terug deel aan de wereldwijde actie tot het opruimen van al onze stranden. Schrijf deze datum alvast in uw agenda.
Dit jaar worden ook binnenwateren en havens betrokken waardoor wij dit jaar met vier basissen deel te nemen aan deze actie. ( Duinbergen, Het Zoute, Heusden en Zeebrugge)
Daarom deze oproep aan jullie : op zondag 22 maart om 13.30u afspraak op de club om samen gezellig de stranden, de haven of de plas op te ruimen van alle afval. Leden , vrienden en kids welkom ...

Wij zorgen voor alle benodigdheden. 

Niet te missen: RBSC Party 24 februari

Een niet te missen spetterende party voorafgegaan door een walking dinner. Iedereen met 'a touch of pirate' is welkom op 28 februari in clubhuis Alberta! Een Party voor al onze leden. 

Dinner + Party €30

Ten voordele van ons Youthteam. 

 

Iduathlon 25 april

 De 6de editie van de iDuathlon staat voor de deur! Wat in 2010 ooit van start ging als een studenten project (lees: weliswaar met de steun van Sportdienst Knokke-Heist) gaat op 25 april 2015 zijn 6de jaargang in! De voorbije jaren was er altijd een leuke mix van deelnemers aanwezig! Europese, wereldkampioenen, RBSC-leden en lokale helden kwamen er aan de start! Stuk voor stuk gingen ze de korte maar krachtige uitdaging aan!
Er zijn reeds veel duathleten ingeschreven. Je kan ze allemaal terugvinden op de "HEROES" pagina, je zal er wel verschillende herkennen. Onder de deelnemers de Europese top waardoor ook diverse televisiekanalen de wedstrijd komen volgen.
Het parcours "kort maar krachtig"
• 5 km lopen op het strand van Duinbergen
• 22km mountainbiken "afzien" op het strand en tussen de 'Knokse' duinen (Ps: de negentiene / 19 % klim zit er ook weer bij)
• 2,5 km afsluitend lopen op het strand.
Deelnemen kan zowel SOLO als DUO (1 loper voor het loop gedeelte en 1 fietser voor het fiets gedeelte) Let op de inschrijvingen zijn beperkt, vol is vol.
De planning is als volgt:
11u00 - Start Registration, Opening Trivillage
12u30 - Stop Registration, Opening Transition area
13u15 - Closing Transition area
13u30 - Start iDuathlon
15u00 - Arrival 1st atlete
16u30 - Closing Track
17u00 - Prizegiving
20u00 - Results online
Het drukste moment op het strand bevindt zich tussen 14h00 en 16h00. Zeilen blijft natuurlijk mogelijk, sommige boten gaan langs een ommeweggetje naar het water en voor deze kleine extra inspanning danken wij u voor uw begrip. Wie zeker is van te zeilen kan mij best vooraf een seintje geven. Robby
See you @ the beach.
Contact: info@vzwsportive.be
www.iduathlon.be

Jeugdkampen catamaranzeilen in juli en augustus

De inschrijvingen voor de zeilschool lopen vlotjes binnen. Mis deze kans niet om jullie kinderen in te schrijven voor onze zeilklassen .
Een ganse week in de sfeer van het zeilen , in een toffe groep met enthousiaste monitoren ... een super ervaring of weder ervaring .
Inschrijven kan anders via volgende link
Meer info kan je natuurlijk ook vinden op onze website www.rbsc.be

Kitelintjes 2015 en Vaar-en reddingsbekwaamheid kitesurfen

De kitelintjes zijn er en ze zijn verplicht. Al wie in orde met zijn lidmaatschap 2015 kan deze komen halen op ons secretariat, zowel in Het Zoute als in Duinbergen.
Het blijft verplicht de Kitecharter na te leven en te ondertekenen. Deze kan langs deze weg;

www.dropbox.com/sh/9ay2lxpcd0pynum/AACoJFa7ebn-uRADcH8QiQfJa

gedownload worden en gelie ve deze ondertekend te bezorgen op een van onze secretariaten zijnde: duinbergen@rbsc.be of zoute@rbsc.be
Als erkende kiteclub hebben wij de nodige bekwame reeders nodig, interesse? Lees het volgende en plaats uw kandidatuur via duinbergen@rbsc.be

Bijscholing tot het halen van het vaar- en reddingbekwaamheidsattest
De VYF & VVW zal in samenwerking met IKWV en WOBRA in 2015 terug een bijscholing organiseren voor het behalen van het vaar- en reddingbekwaamheidsattest. Deze bijscholing is verplicht voor alle reddings- en bewakingspersoneel van de kustclubs die kitesurfen aanbieden, en moet minstens om de 3 jaar gevolgd worden.
De opleiding bestaat uit 3 modules, gegeven op verschillende tijdstippen en locaties. Meer info hierover is te vinden op de inschrijvingspagina.
De toelatingsvoorwaarde om aan deze bijscholing deel te nemen is te voldoen aan minstens één van onderstaande vereisten:
• IKWV gediplomeerd redder
• Initiator of hoger VTS diploma in één van de zeil- of surfdisciplines met 2 jaar praktijkervaring
• level 1 of hoger IKO Kiteboard instructor met 2 jaar praktijkervaring
• Zich bevinden op een lijst* van clubredders die op eer verklaard is door de clubverantwoordelijke.
* Deze lijst zal ondertekend door de clubverantwoordelijke doorgestuurd worden uiterlijk 1 week voor de start van de opleiding naar de federatie. Deze lijst somt de leden op van het reeds bestaande club rescue team die geen van de toelatingsvoorwaarden 1 tot 3 bezitten en die volgens de club voldoende bekwaam zijn om de redding te verrichten. Deze leden van het club rescue team hebben liefst een minimum praktijkervaring van 2 jaar.

Algemene Vergadering

  Dit jaar zal onze Algemene Vergadering doorgaan op Zaterdag 25 April in onze basis te Heusden. Alle RBSC leden zijn uiteraard van harte welkom.

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven