Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
2 april 2015
In deze Newsletter:
Voorwoord &
April Cup/coldwater maiden trip
Inschrijvingen jeugdkampen
Kitereglementen
Algemene Vergadering
Voorwoord & April Cup 11 en 18 april / Cold water maiden trip

 Beste leden en vrienden ,

Nu de winter achter de rug is en de herfst is begonnen ( ? ) zijn wij toch positief over de start van het seizoen , een fameuze storm heeft ons land geteisterd alsook de stranden en we beginnen terug van nul maar geen nood , er is beter schap in de lucht . Daarom openen wij dan ook onze deuren vanaf de paasvakantie en dit al op vrijdagavond 3 april . Zondag voor de moedigen is er de paasduik bij onze buren (om 11h30 ), wie zin heeft om eens in de zee te plonsen en dan een warme douche is natuurlijk welkom! Hier volgen al enkele komende hoogte punten voor de start en wij zullen jullie met open armen verwelkomen ....tot op het strand  Sven en co 

Openingsdrink houden we op zaterdag 18 april, vanaf  18h heffen we het glas op een nieuw seizoen. Hier zijn alle leden van harte welkom.
0ok dit jaar terug een boordevolle kalender met activiteiten, van trainingen tot raid ( lees uitstappen ) , wedstrijden en ook sociale evenementen.
Hierbij de link naar onze wedstrijdkalender , alsook de inschrijvingen die wij op voorhand erg waarderen !!

Nieuw op de kalender is onze wedstrijd op 11 en 18 april.( zie foto) Dit is voor iedereen die hun cold water maiden trip wensen te koppelen aan een kleine ludieke wedstrijd maar met resultaten verdeeld over twee weekends , toch tof , niet ? 

 

 

Jeugdkampen catamaranzeilen in juli en augustus / Fun Sailing , Beach mix

De inschrijvingen voor de zeilschool lopen vlotjes binnen. Mis deze kans niet om jullie kinderen in te schrijven voor onze zeilklassen .
Een ganse week in de sfeer van het zeilen , in een toffe groep met enthousiaste monitoren ... een super ervaring of weder ervaring .
Inschrijven kan anders via volgende link

Nieuw dit jaar is ook de Fun sailing , vanaf de maand mei zullen er iedere zaterdag tussen 14u en 17 u groepslessen worden gegeven op verschillende type catamarans onder professionele begeleiding . Tijdens deze sessies staat plezier maken , samen zijn centraal met jong en oud . Voor maar 16 € per persoon als lid , en 20 € per persoon als niet lid kunnen jullie genieten van een ganse namiddag zeilplezier ! En indien de weersomstandigheden het niet toelaten zorgen wij voor een alternatief zodanig iedereen kan genieten van het strandgebeuren .


Meer info kan je natuurlijk ook vinden op onze website www.rbsc.be

Kitelintjes 2015 en Vaar-en reddingsbekwaamheid kitesurfen

De kitelintjes zijn er en ze zijn verplicht. Al wie in orde met zijn lidmaatschap 2015 kan deze komen halen op ons secretariat, zowel in Het Zoute als in Duinbergen.
Het blijft verplicht de Kitecharter na te leven en te ondertekenen. Deze kan langs deze weg;

www.dropbox.com/sh/9ay2lxpcd0pynum/AACoJFa7ebn-uRADcH8QiQfJa

gedownload worden en gelie ve deze ondertekend te bezorgen op een van onze secretariaten zijnde: duinbergen@rbsc.be of zoute@rbsc.be
Als erkende kiteclub hebben wij de nodige bekwame reeders nodig, interesse? Lees het volgende en plaats uw kandidatuur via duinbergen@rbsc.be

Bijscholing tot het halen van het vaar- en reddingbekwaamheidsattest
De VYF & VVW zal in samenwerking met IKWV en WOBRA in 2015 terug een bijscholing organiseren voor het behalen van het vaar- en reddingbekwaamheidsattest. Deze bijscholing is verplicht voor alle reddings- en bewakingspersoneel van de kustclubs die kitesurfen aanbieden, en moet minstens om de 3 jaar gevolgd worden.
De opleiding bestaat uit 3 modules, gegeven op verschillende tijdstippen en locaties. Meer info hierover is te vinden op de inschrijvingspagina.
De toelatingsvoorwaarde om aan deze bijscholing deel te nemen is te voldoen aan minstens één van onderstaande vereisten:
• IKWV gediplomeerd redder
• Initiator of hoger VTS diploma in één van de zeil- of surfdisciplines met 2 jaar praktijkervaring
• level 1 of hoger IKO Kiteboard instructor met 2 jaar praktijkervaring
• Zich bevinden op een lijst* van clubredders die op eer verklaard is door de clubverantwoordelijke.
* Deze lijst zal ondertekend door de clubverantwoordelijke doorgestuurd worden uiterlijk 1 week voor de start van de opleiding naar de federatie. Deze lijst somt de leden op van het reeds bestaande club rescue team die geen van de toelatingsvoorwaarden 1 tot 3 bezitten en die volgens de club voldoende bekwaam zijn om de redding te verrichten. Deze leden van het club rescue team hebben liefst een minimum praktijkervaring van 2 jaar.

Algemene Vergadering

  Dit jaar zal onze Algemene Vergadering doorgaan op Zaterdag 25 April in onze basis te Heusden. Alle RBSC leden zijn uiteraard van harte welkom. Natuurlijk zal er nog informatie komen betreffende deze , volg ons op onze website www.rbsc.be

 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven