Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
1 mei 2015
Mei wordt een bloeiende maand!
2 edities van the Sailing Cup, een Captains mEATing en 2 tourvaarten. Dus voor elk wat wils!
Spinakeren is een plezier...

...voor sommigen.

En dat zullen we veranderen. Heel wat leden ontzien de spinaker (genaker) omwille van dat gedoe, dat gesleur, "tegen dat ie een beetje bol staat zijn we al in Oostende"... Daarom ligt de spinaker vaak in de garage.

Maar eigenlijk is dat helemaal geen onding!

We willen er opnieuw een plezier van maken op 9 mei.

De namiddag zal bestaan uit een kleine briefing met de basics van spinakeren om 13u00.

Veilig spinakeren met een beperkte bemanning, daar zal het om draaien. Vertrouwen krijgen in de handeling en een beetje oefenen zodat de voordelen van dit zeil weer zullen opwegen tegen de nadelen.

Aansluitend gaan we het water op om de theorie in praktijk te zetten, wij voorzien ervaren, enthousiaste crewleden die jullie de eerste keren zullen helpen om van die miserabele vod een trotse Eyecatcher te maken.

Rond 18u00 zijn we terug binnen om de ervaringen te delen aan de toog.

Uiteraard is inschrijven verplicht én gratis.

Meer info en inschrijven: zoals steeds: havenmeester@rbsc.be

Meerdaagse tochten

Deze maand bieden we 2 mogelijkheden aan. De ene week kiezen we voor het comfortabele en uiterst gezellige vaargebied van Zeeland. Dit prachtige programma biedt een evenwichtige mix van zeilen en sociale land-activiteiten. Zowel ervaren zeilers als nieuwe rekruten zijn van harte welkom om deel te nemen.

--> lees meer hieronder

De week erop kiezen we de iets avontuurlijke kant van het kanaal. Hier wordt bestemming en traject bepaald door de weersomstandigheden en is landen in een Engelse Kroeg een van de risico's.

--> lees meer hieronder

DE TOERVAART OP HOL 14-17 mei

In dit uiterst zorgvuldig uitgewerkt programma worden jullie op sleeptouw (hopelijk enkel figuurlijk) genomen in Zeeland. Georganiseerd voor en door leden worden jullie warm uitgenodigd door Thyl Duhameeuw en zijn kornuiten om deel te nemen. Zowel ervaren zeilers als nieuwe rekruten kunnen hier hun gading vinden.

Het programma wisselt mooi af tussen de dorpen en havens vanop het water verkennen en vanop het land. Ook veel aandacht gaat naar de innerlijke mens.

Het programma vind je hier. Het spreekt voor zich dat 'snel' inschrijving een must is. Dit doe je door een mailtje te sturen.

The Sailing on tour 22-25 mei

Tijdens het weekend  van 22-25 mei kiezen we voor een meer avontuurlijke tocht op het Kanaal. Een planning wordt pas opgemaakt wanneer we een beeld van de meteo krijgen. Mogelijke bestemmingen worden Nieuwpoort (Vergeet je gratis overnachting bij de KYCN niet), Duinkerke, Ramsgate of de andere kant zoals Scheveningen,...

Schrijf je in via mail. Op die manier word je betrokken en kan je mee discussiëren over de  bestemmingen.

Next

9 mei: The Sailing Cup Spi Set

15 Mei: Captains mEATing: Thema wordt motorboottochten (als dit je niks zegt, ben je uiteraard nog steeds van harte welkom!)

14-17 mei: Toervaart op hol.

22-25 Mei the Sailing on tour: "Naar waar de wind ons voert"

30 mei: The sailing cup goes Fun

 

Voor ieders veiligheid

Vorig jaar had ik het al eens beschreven, maar het is zo belangrijk dat ik het jullie nog eens vriendelijk wil vragen:

Als je een zwemtrap hebt, gelieve die niet vast te hangen met een touwtje aan de boot, maar wel een touwtje laten hangen tot aan de waterlijn. Op die manier kan iemand die in het water valt makkelijk de ladder ontplooien en aan boord kruipen.

We hebben elke 30 meter een reddingstrap aan de steiger, zorg ervoor dat je de dichtsbijzijnde kan localiseren, zeker als je gasten of kinderen aan boord hebt  zonder zeebenen.

Code

code mei 5665 (+ belletje)

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven