Problemen bij het lezen van deze mail? Klik hier
26 mei 2015
Zondag 14 juni: Veiligheidsdag

Zondag 14 juni, is het verzamelen geblazen voor iedereen die zich veilig op zee wil begeven.

Heel wat interessante sprekers zullen o.a. het MRCC, BIPT, Heli Basis Koskijde,... vertregenwoordigen. Ze zullen ons wegwijs maken in de procedures die passen bij de juiste situaties om onze sport veilig te beleven. Het gaat door in de Alberta en onze leden krijgen voorrang om in te schrijven.

Er is een lunch: Tomate-crevetes met frietjes aan 20 euro pp! (gelieve per mail de lunch te bevestigen)

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt:

havenmeester@rbsc.be

het volledige programma lees je op de homepagina van onze website.

Aanstaande donderdag 28 mei wordt het druk.

Voor wie aanstaande donderdag schikt te zeilen , hou er rekening mee dat er tussen 13h30 en 16h00 heel wat drukte is vlakbij onze club aangezien de aankomst net naast onze club ligt.

Juich je volgende week je wielerhelden naar de finish van de tweede rit van de Baloise Belgium Tour? Of kom je liever naar de ploegenvoorstelling vóór de start van de derde rit? De lokale politie en organisatie nemen extra maatregelen om de parkeer- en verkeersdruk in en rond het parcours, de aankomst- en vertrekzone in goede banen te leiden.

Lochristi – Knokke-Heist (178,5 km)

De tweede rit van de wielerwedstrijd gaat door op donderdag 28 mei en brengt het peloton van Lochristi naar Knokke-Heist. De rennerskaravaan arriveert omstreeks 13u30 in onze politiezone (grondgebied Damme). Via de Natiënlaan, Vredestraat, Oude Sluissedijk, Kerkstraat, Dammesteenweg, Koolkerkesteenweg, Westkapellesteenweg, Oostkerkestraat, Dorpsstraat, Westkapellestraat, H. Consciencestraat, Polderstraat, Knokkestraat, Rampe, Elizabetlaan, Arcadelaan, Acacialaan, Eeuwfeestlaan, Zeerobbenlaan en Zeedijk – Albertstrand rijden ze een eerste keer over de aankomststreep op de Wandelaar in Knokke-Heist.

Hierna volgen twee lokale rondes. De wielrenners rijden via de Bergdreef, Jozef Nellenslaan, Duinendreef, Anemonenlaan, Zeedijk, Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan en Dudzelestraat richting Brugge en Damme. In Damme rijden ze opnieuw naar de aankomststreep op de Wandelaar in Knokke-Heist via de Dudzelesteenweg, Koolkerkesteenweg, Westkapellesteenweg, Oostkerkesteenweg, Dorpsstraat, Westkapellestraat, Arcadelaan, Acacialaan, Eeuwfeestlaan, Zeerobbenlaan en Zeedijk-Albertstrand. De aankomst is voorzien tussen 15u30 en 16u.


Er is een gewijzigde parkeer- en verkeerssituatie langs het parcours en t.h.v. de aankomstzone. Volg in het belang van je eigen veiligheid en deze van de wielrenners steeds de richtlijnen van de politie en seingevers. Er is ook voldoende signalisatie aangebracht om alle weggebruikers te informeren.

Enkele aandachtspunten

Tijdens de doortocht van de wedstrijd (± 13u tot 15u45) is er in Knokke-Heist geen verkeer toegestaan op de Wandelaar, in de Dorpsstraat (Dudzelestraat tot Sluisstraat), Eeuwfeestlaan, Zeerobbenlaan, Zeedijk-Albertstrand (Zeerobbenlaan tot Manitobaplein), Majoor Quaillestraat, Bergdreef (Klaprozenpad tot Jozef Nellenslaan), Parkstraat, Elizabetlaan (noordelijke rijbaan van Parkstraat tot Heistlaan; zuidelijke rijbaan van Parkstraat tot Arcadelaan) en op de zeedijk t.h.v. het Directeur Generaal Willemspark.

Het is ook niet mogelijk af te slaan naar de Westkapellestraat (vanaf H. Consciencestraat tot Dorpsstraat), H. Consciencestraat (vanaf Pannestraat tot Westkapellestraat), Polderstraat (vanaf Knokkestraat tot Pannestraat), Rampe (vanaf Elizabetlaan tot Pannestraat), Arcadelaan (vanaf Acacialaan tot Elizabetlaan), Acacialaan (vanaf Eeuwfeestlaan tot Arcadelaan), Jozef Nellenslaan (vanaf Poststraat tot Bergdreef), Duinendreef (vanaf Anemonenlaan tot Poststraat), Anemonenlaan (vanaf Zeedijk tot Sint-Michielsplein), Zeedijk (vanaf Parkstraat tot Anemonenlaan), Heistlaan (vanaf Dudzelestraat tot Elizabetlaan), Dudzelestraat (vanaf de grens met Damme en Brugge tot de Heistlaan) en de Oostkerkestraat (vanaf de Dudzelestraat tot de grens met Damme).

Tussen 5 en 16u is het verboden stil te staan en te parkeren op het Sint-Michielsplein Zuid, het Manitobaplein, de zeedijk (t.h.v. het Directeur Generaal Willemspark en van de Wandelaar tot de Brieshelling) en in de Dorpsstraat (Westkapellestraat tot Dudzelestraat), Westkapellestraat (Dorpsstraat tot huisnummer 453; Breed Veertien tot H. Consciencestraat), H. Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan (Krommedijk tot Duinbergenlaan), Arcadelaan (Elizabetlaan tot Acacialaan), Eeuwfeestlaan, Zeerobbenlaan, Bergdreef (Petunialaan tot Jozef Nellenslaan), Jozef Nellenslaan (Poststraat tot Bergdreef en Leewerikenlaan tot Zeerobbenlaan), Duinendreef, Anemonenlaan (Sint-Michielsplein tot Zeedijk), Parkstraat, Elizabetlaan (Zeerobbenlaan tot Vandaelelaan). Het verbod is ook van kracht op de parkingterreinen tussen de Petunialaan en Bergdreef.

Op de noordelijke rijbaan van de Elizabetlaan (Eeuwfeestlaan tot Majoor Cailliedreef) is er van 7 tot 21u enkel verkeer toegelaten op de rechter rijstrook. Het is enkele toegelaten je wagen te parkeren op de linkerrijstrook en dit parallel aan de rand van de rijbaan. Dit gebeurt steeds onder begeleiding.

In de Majoor Quaillestraat, op de Wandelaar en de Zeedijk-Albertstrand (Zeerobbenlaan tot Manitobaplein) is het verboden stil te staan of te parkeren vanaf woensdag 27 mei om 6u tot donderdag 28 mei om 18u.

 

Knokke-Heist – Herzele (201,1 km)

De derde rit van de Baloise Belgium Tour gaat door op vrijdag 29 mei en brengt de renners van Knokke-Heist naar Herzele. Na de ploegenvoorstelling op het Maes en Boereboomplein, vertrekt de rennerskaravaan omstreeks 10u30 richting Oedelem. Ze rijden hierbij via de Vrièrestraat, Marktstraat, Westkapellestraat, Herenweg, Dorpsstraat, Oostkerkestraat, Westkapelse Steenweg, Oostkerkestraat, Koolkerkesteenweg, Dammesteenweg, Kerkstraat, Vivensteenweg, Sijselesteenweg, Stationstraat, Dorpstraat en Oedelemse Steenweg.

Er is een gewijzigde parkeer- en verkeerssituatie langs het parcours en t.h.v. de vertrekzone. Volg in het belang van je eigen veiligheid en deze van de wielrenners steeds de richtlijnen van de politie en seingevers. Er is ook voldoende signalisatie aangebracht om alle weggebruikers te informeren.

Enkele aandachtspunten

Tijdens de doortocht van de wedstrijd (± 10u tot 10u40) is er in Knokke-Heist geen verkeer toegestaan in de Westkapellestraat (Bondgenotenlaan tot Herenweg), Dorpsstraat (Herenweg tot Dudzelestraat) en Oostkerkestraat (Dudzelestraat tot de grens met Damme).

Tussen 8 en 11u is er enkel plaatselijk verkeer mogelijk in de Marktstraat, de Vrièrestraat (Stadhuisstraat tot Marktstraat), Hermans-Lybaertstraat (Sint-Antoniusstraat tot Marktstraat) en Stadhuisstraat (Molenstraat tot Hermans-Lybaertstraat)

Op donderdag 28 en vrijdag 29 mei is het verboden stil te staan en te parkeren op het Maes en Boereboomplein, in de Hermans-Lybaertstraat (Stadhuisstraat tot Marktstraat), de Vrièrestraat (Stadhuisstraat tot Marktstraat) en Stadhuisstraat (Hermans-Lybaertstraat tot Marktstraat). Vrijdag is er ook van 7 tot 11u een stilstaan- en parkeerverbod in de Marktstraat.

Extra parkeer- en verkeerdruk

Houd op donderdag en vrijdag rekening met extra parkeer- en verkeersdruk door de open trainingen van de rode duivels in Knokke-Heist. Er is ook verkeershinder mogelijk door de A11-wegenwerken. Meer informatie op www.a11verbindt.be.

Woensdagavond = actie op het water

 Beste, 

Aan alle RBSC-leden: Onze gekende woensdagavond sessies gaan vanaf volgende week terug door. Eerste maal is op 3 juni. We beginnen eraan omstreeks 16H om te eindigen bij sunset. Het kan zeilen, suppen, golfsurfen, vissen of kiten zijn. Wij, RBSC-crew,  zijn alvast van de partij. Met een mailtje naar duinbergen@rbsc.be verstrekken wij u graag meer info. Met de lange dagen die we in het verschiet hebben is dit een aanrader. 

Royal Belgian Sailing Club
Website: www.rbsc.be
E-mail: info@rbsc.be
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Uitschrijven